Πώς το σπίτι μας θα χαρίζει ηρεμία;

Tips

Στην εποχή που ζούμε με τους υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς και το άγχος της καθημερινότητας να κορυφώνεται στους εργασιακούς χώρους, πρέπει να δράσουμε άμεσα και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο περιβάλλον στο σπίτι για να αποφορτιζόμαστε και να ηρεμούμε. Έτσι μόνον θα υπάρχει αρμονία στη ζωή μας.

Αποδεδειγμένα υπάρχουν πολλοί τρόποι και τεχνικές που χαρίζουν ευεξία, σωματική χαλάρωση, για απελευθέρωση σώματος και νου..

Οι μέθοδοι και οι τεχνικές χαλάρωσης πολλές από  massage μέχρι χρωματοθεραπεία, που  στοχεύουν στη μείωση ακόμα και κλινικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με το stress…

Τα συνήθη συμπτώματα είναι εκνευρισμός, ανησυχία, αϋπνία, υπέρταση, ψυχοσωματικοί πόνοι, όπως πόνοι στο στομάχι, πονοκέφαλος, πόνος στην πλάτη. Η χαλάρωση σίγουρα βοηθά στη μείωση της αρρυθμίας, της υπέρτασης και του διαβήτη.

Τέλος, η χαλάρωση προάγει την παραγωγή ενδορφινών. Πρόκειται για ορμόνες που παράγονται φυσικά από τον οργανισμό μας και είναι πολύ  ευεργετικές σε ψυχολογικό επίπεδο. Με τη συμβολή τους ξεπερνάμε φοβίες, αποκτάμε αυτοπεποίθηση, είμαστε πιο αισιόδοξοι και σίγουρα πιο αποδοτικοί στη εργασία μας.

Επιπλέον όλων αυτών των τεχνικών χαλάρωσης που αναφέραμε  είναι επίσης σημαντικό να μπορούμε να ηρεμούμε στο σπίτι μας, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα. Το σπίτι μας πρέπει να είναι το λιμάνι μας. Το  μέρος που μπορεί κάποιος να είναι ο εαυτός του και να χαλαρώνει, με τον δικό του τρόπο. Θα πρέπει τόσο το σπίτι μας, όσο και ο χώρος εργασίας είναι όσο το δυνατόν πιο γαλήνιοι, για να υπάρχει αρμονία.

Τακτοποίηση του χώρου

Η ακαταστασία δεν συνάδει με την αρμονία και την ηρεμία. Ο χώρος που διαβιούμε πρέπει να είναι καθαρός και τακτοποιημένος.

Ένα σπίτι που είναι φορτωμένο με πολλά πράγματα και δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος να κινηθούμε και να τρέξει η καλή ενέργεια όπως «μαρτυρούν» οι αρχές του feng sui, σίγουρα δεν μας βοηθά να χαλαρώσουμε

Είναι λοιπόν σκόπιμο να απαλλαγούμε από όλα όσα δεν είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά μας.

Το minimal design βοηθά την ηρεμία και χαρίζει αρμονία στο χώρο.

Χρώματα

Τα χρώματα μπορούν να μας ανεβάσουν τη διάθεση … Το καλύτερο χρώμα για την ηρεμία μας είναι το λευκό για μια minimal διακόσμηση με πινελιές πράσινου, κίτρινου ή ροζ. Το μπλε και το γκρι μπορεί να υπάρχουν στους πίνακες και στις λεπτομέρειες της διακόσμησης και είναι χρώματα με ηρεμιστικές ιδιότητες.

Οι κουρτίνες πρέπει να είναι κυρίως λευκές λεπτές και διαφανείς ώστε να μην εμποδίζουν το φως, να μπει στο χώρο.

Διακοσμητικά  που ξυπνούν αναμνήσεις …

Κάποια οικογενειακά κειμήλια, κάποια αναμνηστικά από ταξίδια μας, αγαπημένοι πίνακες, φωτογραφίες ανθρώπων που αγαπάμε ή θαυμάζουμε θα μας κάνουν να νοιώθουμε όμορφα … Αντικείμενα που ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις και που μας κάνουν να αισιοδοξούμε είναι ότι καλύτερο για την ηρεμία μας.

Με δύο λόγια η διακόσμηση με αντικείμενα που αγαπάμε και έχουν για εμάς συναισθηματική αξία, θα πρέπει να είναι οι επιλογές μας, για την ηρεμία μας.

Φυτά και λουλούδια

Τα φυτά χαρίζουν ηρεμία στο σαλόνι μας ή στη κουζίνα ή ακόμα και στο γραφείο μας.

Αν δεν έχουμε φυτά μπορεί να έχουμε λουλούδια, που αγαπάμε ανάλογα με τις εποχές…

Αρωματικά …

Τα αρώματα ντύνουν πραγματικά το σπίτι. Η όσφρηση έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρή επίδραση στην ηρεμία μας και την ψυχολογική μας διάθεση … Κάποια αρωματικά ξυπνούν αναμνήσεις από μια εποχή ξεγνοιασιάς… Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε αρωματικά κεριά ή αιθέρια έλαια, όπως το αιθέριο έλαιο λεβάντας σε στικ ή σε ειδικό σπρέι. Ακόμα και πριν από τον ύπνο θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε…

Μουσική

Η μουσική μας βοηθά να χαλαρώσουμε … ειδικά αν είναι μουσική της φύσης ή χαρακτηριστικά κομμάτια κλασικής μουσικής όπως του Βιβάλντι ή του Μότζαρτ και τόσων άλλων.

Επιλέγουμε μια λίστα με μουσική που μας χαλαρώνει ή που μας ανεβάζει και την ενεργοποιούμαι μόλις επιστρέψουμε σπίτι ή ακόμα και στη διαδρομή ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, αν το είδος της μας το επιτρέπει, και έτσι χαλαρώνουμε.

Ζεστασιά στο σπίτι

Η ζεστασιά μας κάνει να χουχουλιάζουμε, αλλά ακόμα και αν το καλοριφέρ δεν ανάβει τόσο συχνά, όσο θα θέλαμε μπορούμε να προσθέσουμε ζεστασιά στο χώρο μας με ένα αρωματικό τσάι ή ζεστή σοκολάτα… και καλή διάθεση.

Η χαλάρωση και η ηρεμία στο σπίτι κερδίζονται με ένα παιχνίδισμα όλων των αισθήσεων, για μια αρμονία που όλοι χρειαζόμαστε.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !