Πράσινη σαλάτα με μπρικ και πιπεριές

Tips

Μια σαλάτα πολύχρωμη που ξεχειλίζει βιταμίνες… Οι πολύχρωμες πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C. Το μπρικ, τα διατηρημένα αυγά σολομού με το όμορφο και λαμπερό κόκκινο χρώμα και την απίθανη γεύση τους είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη Β12, μαγνήσιο και σελήνιο, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη D, φώσφορο, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, ενώ δεν περιέχει καθόλου σάκχαρα και υδατάνθρακες.
Επίσης πλημμυρίζει από Ω – 3 λιπαρά οξέα, αλλά πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Θεωρούνται αφροδισιακή τροφή και αντιγηραντική.

Mια σαλάτα υπερτροφή για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνον.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά  / Πολύ εύκολη

Πράσινη σαλάτα με μπρικ και πιπεριές

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά για 4 άτομα

1 λόλα, χοντροκομμένη

Πράσινα φύλλα, σπανάκι, ρόκα, μαρούλι

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες ή ζουλιέν

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες ή ζουλιέν

50 γρ. μπρικ από αυγά σολομού

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυμό από 1 λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τα πράσινα σαλατικά και τις πιπεριές, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε ατομικά μπολ με την πράσινη σαλάτα και από πάνω βάζουμε 1 κουταλιά μπρικ.

Ρίχνουμε χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το χυμό λεμονιού με ένα σφηνάκι ούζο για να έχει ένα άρωμα αρμονικό…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !