Πρωτεϊνούχα ομελέτα με σπανάκι

Tips

Μια ομελέτα που γίνεται εύκολα, είναι νόστιμη και χαρίζει δύναμη… Ιδεατή για το πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα αφού ξεχειλίζει πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Συνήθως όποτε πηγαίνω για πρωινό στο Fouzer, συνδυάζω την ομελέτα με ένα φυσικό χυμό μπανάνας και πορτοκαλιού οπότε δημιουργώ  ένα πρωινό ενδυνάμωσης… που με κρατά χορτάτη μέχρι το απόγευμα.

Χρόνος παρασκευής 8 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με σπανάκι

Από τον Γρηγόρη Γεώργα, chef εστιατόριο Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

12 ασπράδια αυγών

6 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

100 g ένα σακουλάκι baby σπανάκι πλυμένο

6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, κομμένες σε λωρίδες

120 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη με πιρούνι

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Για τη σαλάτα

1 σακουλάκι mix σαλατικών

Για το γαρνίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυμό λεμονιού

Τρόπος Παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι των αυγών και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μία πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.

Στη συνέχεια σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα μανιτάρια και 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού το ασπράδι και αφήνουμε την  ομελέτα να ψηθεί ομοιόμορφα από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά και τότε γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πιάτο για να μη σπάσει ομελέτα στο γύρισμα και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα πασπαλίζοντας την επιφάνειά της με τυρί φέτα.

Διπλώνουμε στη μέση και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες.

Δίπλα σερβίρουμε σαλατικά που περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !