Πρωτοχρονιάτικες κρέπες με ρόδι, φρούτα τους δάσους και κόκκινο πιπέρι

Tips

Από τις πιο νόστιμες γιορτινές κρέπες που πρώτη φορά δοκίμασα στην Περσία και μου άρεσαν πολύ γιατί ήταν ξεχωριστές. Στις αραβικές χώρες επίσης συνηθίζουν αυτές τις κρέπες την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς γιατί το ρόδι φέρνει γούρι και ευζωία στο σπίτι και το κόκκινο χρώμα είναι αυτό της χαράς.

Ο αγαπημένος μας χαρισματικός chef μας τις ετοίμασε και εξαφανίστηκαν στο λεπτό από τους παριστάμενους… ευτυχώς προλάβαμε να τις φωτογραφίσουμε. ..

 

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολο

Πρωτοχρονιάτικες κρέπες με ρόδι, φρούτα του δάσους και κόκκινο πιπέρι

Από τον πολυβραβευμένο Κώστα Γεωργατζά, executive corporate chef

Υλικά για 6 -8 άτομα 

Για τις κρέπες

Ο ταλαντούχος chef Κώστας Γεωργατζάς

500 ml φρέσκο γάλα

60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 γρ. αλάτι

3 αυγά

1 βανιλίνη

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

220 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο

Για τη γέμιση 

Σπόρους από 2 ρόδια

200 γρ φρούτα δάσους, κατεψυγμένα

80 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ κρέμα γάλακτος ελαφριά

20 γρ κόκκους από κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένους

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες εκτός από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι .

Βουτυρώνουμε ελάχιστα ένα αντικολλητικό τηγάνι για κρέπες και ξεκινάμε τη διαδικασία.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Αραδιάζουμε σε πιατέλα τις κρέπες.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε  τα φρούτα του δάσους με τη ζάχαρη και την  κρέμα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά,  χωρίς να ανακατεύουμε για να μην διαλυθούν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει  για 1 ώρα τουλάχιστον.

Παίρνουμε μια μια τις κρέπες και τις γεμίζουμε με την κρέμα φρούτων του δάσους.

Τις διπλώνουμε και αραδιάζουμε τις κρέπες πάνω σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με το ρόδι και το κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !