Ψάρι ψητό με αρχέγονο μείγμα αρωματικών

Tips

Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν πολύ τα ψάρια και τα μαγείρευαν με κάθε τρόπο. Τα μπαχαρικά και αρωματικά που χρησιμοποιούσαν ήταν συγκεκριμένα. Άλλωστε αυτά είχαν τους αρχαίους χρόνους στη διάθεσή τους.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου έχει μελετήσει την κάθε συνταγή της αρχαιότητας και την αναπαράγει με μαεστρία. Εμείς σας αποκαλύπτουμε πως θα φτιάξετε το ψάρι όπως παλιά… τόσο νόστιμα.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ψάρι ψητό με αρχέγονο μείγμα αρωματικών

Από τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου

Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες γαλέου

100 ml ελαιόλαδο

1 κ. σ. ρίγανη

2 κ. σ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. σ άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ. γ. κόλιανδρο

1 κ γ. κύμινο

Λίγο Αλάτι

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Ραντίζουμε τις φέτες του ψαριού με ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα σε πιατέλα και πανάρουμε τις φέτες του ψαριού.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο καυτό που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο για 4-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος της φέτας. Γυρίζουμε με λαβίδα προσεκτικά για να μην σπάσει το ψάρι.

Σερβίρουμε με σαλάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !