Ψάρι ψητό με αρχέγονο μείγμα αρωματικών

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν πολύ τα ψάρια και τα μαγείρευαν με κάθε τρόπο. Τα μπαχαρικά και αρωματικά που χρησιμοποιούσαν ήταν συγκεκριμένα. Άλλωστε αυτά είχαν τους αρχαίους χρόνους στη διάθεσή τους.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου έχει μελετήσει την κάθε συνταγή της αρχαιότητας και την αναπαράγει με μαεστρία. Εμείς σας αποκαλύπτουμε πως θα φτιάξετε το ψάρι όπως παλιά… τόσο νόστιμα.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ψάρι ψητό με αρχέγονο μείγμα αρωματικών

Από τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου

Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες γαλέου

100 ml ελαιόλαδο

1 κ. σ. ρίγανη

2 κ. σ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ. σ άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ. γ. κόλιανδρο

1 κ γ. κύμινο

Λίγο Αλάτι

Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Ραντίζουμε τις φέτες του ψαριού με ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα αρωματικά και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.

Απλώνουμε το μείγμα σε πιατέλα και πανάρουμε τις φέτες του ψαριού.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο καυτό που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο για 4-6 λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος της φέτας. Γυρίζουμε με λαβίδα προσεκτικά για να μην σπάσει το ψάρι.

Σερβίρουμε με σαλάτα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !