Ψαρόσουπα μούρλια

Tips

Η ψαρόσουπα με φρέσκα ψάρια και λαχανικά ενδείκνυται  μετά τις γιορτινές ημέρες κρεατοφαγίας. Γίνεται εύκολα αφού μπορούμε να ζητήσουμε να μας καθαρίσουν τα ψάρια και να μας τα κόψουν που ήταν μπελάς…

Η σούπα γίνεται γρήγορα και εμείς επιπλέον των λαχανικών που προτείνει η ταλαντούχα μαγείρισσα μας Έφη Αποστολοπούλου, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά.

Μια ψαρόσουπα είναι βάλσαμο τις κρύες ημέρες του χειμώνα… και πρέπει να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε ψαρόσουπες γιατί είναι πολύ ωφέλιμες.

 Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Εύκολη

 Ψαρόσουπα μούρλια

Από την Έφη Αποστολοπούλου, βραβευμένη μαγείρισσα, εστιατόριο Μελτέμι, Διγελιώτικα Αιγίου

Υλικά για 4 άτομα

1κιλό ψάρι βακαλάο, καθαρισμένο και πλυμένο

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1 ματσάκι σέλινο, χοντροκομμένο

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε 4 κομμάτια

Χυμό από 2 λεμόνια

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το ψάρι στη μέση ή σε τρία κομμάτια.

Το αλατίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, γιατί έχουμε αλατίσει και το ψάρι. Ρίχνουμε τόσο χλιαρό νερό ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά των λαχανικών και βάζουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη στη φωτιά.

Βράζουμε για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψάρι.

Αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη και βράζουμε τη ψαρόσουπα για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά αφού ανακατέψουμε μια φορά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα.

Παίρνουμε τα μισά λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε τον πολτό στη σούπα με τα υπόλοιπα λαχανικά της.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και δίπλα το ψάρι.

Αν θέλουμε ρίχνουμε κομμάτια ψαριού μέσα στην σούπα.

Μικρά μυστικά για τη ψαρόσουπα

Πρώτα καθαρίζουμε προσεκτικά τα λέπια και μετά ανοίγουμε το ψάρι.

Δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα όταν φτιάχνουμε ψαρόσουπα γιατί θα κρατήσει βαριά μυρωδιά του ψαριού.

Ο ζωμός πρέπει να είναι ρευστός και όχι πηκτός.

Όταν μαγειρεύουμε το ψάρι μέσα στη σούπα θα πρέπει να έχει καθαριστεί επιμελώς από τα κόκαλα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !