Ρεγγοσαλάτα με κάπαρη και πιπέρια

Tips

Η ρεγγοσαλάτα μου αρέσει πολύ και συνδυάζεται απίθανα με το ούζο. Πάντα την συνδυάζω με τη θάλασσα και πάντα μου θυμίζει ανέμελα καλοκαίρια. Επιπλέον η ρέγγα πλημμυρίζει από Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Προτιμώ την ρεγγοσαλάτα με κάπαρη ή κρίταμο, ενώ σε άλλους αρέσει με ποικιλία πιπεριών που έρχεται σε αντίθεση με την αλμύρα της ρέγγας. Έτσι μας ετοίμασαν και τις δύο εκδοχές.

Πραγματικά την απολαύσαμε πάνω στη θάλασσα δίπλα στη Χώρα της Τήνου, στην παραλία του Αγίου Φωκά, στην ταβέρνα «…σαν το αλάτι» με φρυγανισμένα ψωμάκια και ούζο.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Ρεγγοσαλάτα με κάπαρη και πιπέρια

Από την ταβέρνα  « … σαν το αλάτι», στον Άγιο Φωκά, Τήνου

Υλικά για 4 άτομα

2 ρέγγες καπνιστές ολόκληρες

2 κούπες ελαιόλαδο

1 ξερό λευκό κρεμμύδι, κομμένο στα 4

500 γρ. ψωμί μπαγιάτικο,  μόνον την ψίχα

Χυμό από 1 λεμόνι

2 κ.σ. κάπαρη, ξαρμυρισμένη

Ποικιλία πιπεριών σε κόκκους

Για το φινίρισμα

Μισό κρεμμύδι ξερό σε φέτες

Ελαιόλαδο

Ελιές

Τρόπος Παρασκευής

Ψήνουμε τις ρέγγες στο γκριλ για 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε την πέτσα, καθαρίζουμε προσεκτικά τα κόκαλά τους και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Παράλληλα σε ένα μπολ με νερό, μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού μέχρι να μουλιάσει. Το συμπιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να φύγει το νερό.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις ρέγγες, το κρεμμύδι, το ψωμί, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Χωρίζουμε τη ρεγγοσαλάτα στα δύο στην πρώτη εκδοχή βάζουμε το μισό στο μπλέντερ με την κάπαρη και την χτυπάμε δυνατά για δευτερόλεπτα.

Την άλλη μισή ρεγγοσαλάτα την βάζουμε στο μπλέντερ με τα πιπέρια και τη χτυπάμε και πάλι.

Βάζουμε την κάθε μια σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τις βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να δροσίσουν.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τα δύο είδη ρεγγοσαλάτας πάνω σε φέτες κρεμμυδιού και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ίσως μια ελίτσα στην επιφάνεια και στη μέση βάζουμε φρυγανισμένα ψωμάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !