Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Τα μυστικά των Chef

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών της και μας δίνει τη συνταγή αυτής της επικής σάλτσας ελιάς με τα βιολογικά πολύχρωμα ντοματίνια του.

Χρόνος παρασκευής  20 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Από τον Σίμο Τριανταφύλλου, executive chef restaurant Βalcony, Κουκάκι

Yλικά για 4 άτομα

400 γρ. ντοματίνια κόκκινα, κομμένα στη μέση

200 γρ. ντοματίνια κίτρινα, κομμένα στη μέση

240 γρ. τυρί φέτα Αργολίδας, σε κύβους

150 γρ. αγγουράκι Κρήτης, κομμένο σε κύβους μαζί με τη φλούδα

5 – 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο

20 γρ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, κομμένα με το χέρι

30 φύλλα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 πρέζες ρίγανη

2 πρέζες γλυκό μπούκοβο

1 ποτηράκι του κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

60 γρ. σάλτσα ελιάς Καλαμών

1 κουλούρι Θεσσαλονίκης

Για τη σάλτσα ελιάς

100 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, σουρωμένες

10 γρ. κάπαρη

10 γρ. σκόρδο

80 ml χυμό λεμονιού

30 φύλλα φρέσκου μαϊντανού

30 φύλλα φρέσκου δυόσμου

40 ml ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.

Τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια αν θέλουμε και ξεφλουδισμένα, το αγγουράκι, το φρέσκα κρεμμυδάκι, τα φρέσκα μυρωδικά, το αλάτι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 3 λεπτά να μαριναριστούν.

Τα βάζουμε στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το τυρί, πασπαλίζουμε με ρίγανη και το μπούκοβο.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο ανακατεύουμε.

Τέλος με ένα κουταλάκι ρίχνουμε τη σάλτσα ελιάς και προσθέτουμε και φέτες από ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !