Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Τα μυστικά των Chef

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση.

Πολύχρωμες ντομάτες … είναι τάση

Επιλέγουμε από την αγορά το pesto που μας αρέσει ή αν έχουμε χρόνο το φτιάχνουμε μόνες μας επιλέγοντας τη συνταγή που έχουμε στο site μας. Για μεγαλύτερη πρωτοτυπία χρησιμοποιούμε πρασινάδα βοτανιών ανάλογα με την εποχή….

Η επιλογή δική σας.

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Από την Φωτεινή Γιαννοπούλου, μαγείρισσα  

Υλικά

3 ντομάτες διαφόρων χρωμάτων, κομμένες φέτες

200 γρ. μοτσαρέλα bufala

1 ½ κ.σ. πέστο βασιλικού

Ελαιόλαδο

Πράσινη σαλάτα από βοτάνια

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε ροδέλες τη μοτσαρέλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες ντομάτας  και της μοτσαρέλας.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην σπάσουν οι φέτες της μοτσαρέλας.

Σε πιατέλα αραδιάζουμε τις φέτες εναλλάξ τις ντομάτες με τη μοτσαρέλα.

Ρίχνουμε από πάνω το πέστο και διακοσμούμε με φυλλαράκια βασιλικού ή πρασινάδα βοτανιών.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !