Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Τα μυστικά των Chef

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται…

Αν αφαιρέσουμε το τυρί οι φίλοι μας οι vegan και οι vegetarian θα ενθουσιαστούν. Είναι ότι πιο θρεπτικό και νηστίσιμο επίσης.

Χρόνος παρασκευής  50 λεπτά / Χρόνος μαριναρίσματος 2 ώρες/ Μέτριας δυσκολίας

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Από τον ταλαντούχο Σίμο Τριανταφύλλου, executive chef του restaurant Balcony, Κουκάκι   

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. βρασμένες και μαριναρισμένες φακές Φενεού

250 γρ. τυρί μυζήθρα, σε μπαλάκια ή κομμάτια

40 – 50 φύλλα baby ρόκα

3 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φετούλες

50 γρ. ντοματίνια κόκκινα, ψητά

50 γρ. ντοματίνια κίτρινα ψητά

60 ml βινεγκρέτ καρότο – λουίζας

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το μαρινάρισμα της φακής

5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι

60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Για την βινεγκρέτ καρότου λουίζας

150 ml χυμό καρότου

10 γρ. φρέσκα φύλλα λουίζας

1 μία πρέζα κύμινο

20ml μηλόξυδο

50 ml χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τις φακές μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε να κρυώσουν στο νερό τους.

Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με τα φρέσκα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μπολ με τις φακές καλυμμένες στο ψυγείο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ στο μπλέντερ δυνατά και μετά τα περνάμε από τη σίτα.

Βγάζουμε τις φακές από το ψυγείο και τις βάζουμε σε μεγάλο βαθύ πιάτο σαν βάση.

Στην επιφάνεια βάζουμε τα μπαλάκια της μυζήθρας, τη ρόκα, τα ραπανάκια και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !