Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Tips

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.

Ροδάκινα Ημαθίας

 

Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για να νοστιμίσουμε το καλοκαιρινό μας τραπέζι η Έφη μας προτείνει αυτή τη νόστιμη και τόσο αρωματική σαλάτα που θα ενθουσιάσει και τους vegetarian φίλους μας.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολο

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Από την Φωτεινή Γιαννοπούλου, μαγείρισσα

Υλικά

3 ροδάκινα ξεφλουδισμένα χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φέτες

2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη

1 κ.γ μέλι θυμαρίσιο

30 ml βαλσάμικο ξύδι

10 ml χυμός λεμονιού

70 ml ελαιόλαδο

400 γρ. ρόκα ή πράσινα φύλλα σπανάκι

4-5 κ.σ. πασατέμπος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής  

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο μέχρι να κάψει.

Βάζουμε τις φέτες ροδάκινου και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Περιχύνουμε με μέλι και βάζουμε ανάμεσα στις φέτες και 2 κλωνάρια δενδρολίβανου και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα για να πάρει τη γεύση και τα αρώματα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα ροδάκινα. Πετάμε και τα κλωνάρια δενδρολίβανου.

Σε μπολ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τη μουστάρδα, το μέλι, το βαλσάμικο και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά και το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο ζωμό που είχε μείνει στο τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ωραία dressing.

Σε πιατέλα βάζουμε τη ρόκα, περιχύνουμε με το dressing.

Απλώνουμε από πάνω τα ροδάκινα, τους πασατέμπους και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε στη σαλάτα μας να αντικαταστήσουμε τον πασατέμπο με αμύγδαλα ή κάσιους.

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια κατσικίσιο τυρί ή ροκφόρ ή μπλέ τυρί…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !