Τί πρέπει να κάνεις αν τα νύχια σου σπάνε εύκολα;

Tips

Κάθε γυναίκα νιώθει όμορφα όταν έχει περιποιημένα χέρια, ωραία νύχια και ένα ακόμα πιο όμορφο μανικιούρ. Ειδικά για το μανικιούρ έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις και κάθε μέρα όλο και καινούργιες τεχνικές εμφανίζονται… Τι γίνεται όμως που όλο και περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ευαίσθητα νύχια τους, που σπάνε ή φθείρονται, ξεφλουδίζουν ή αποκτούν γραμμώσεις.

Το πρώτο που πρέπει να διερευνηθεί από το γιατρό μας αφού γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις είναι αν υποκρύπτεται κάποια έλλειψη βιταμινών ή ακόμα και κάποια ασθένεια.

Το καλοκαίρι που συνήθως εφαρμόζεται το ημιμόνιμο χρώμα στο μανικιούρ, η χρήση gel, τα τεχνητά νύχια και άλλες τεχνικές ενοχοποιούνται για τις φθορές στα νύχια, τα σπασίματα και όλα τα προβλήματα.

Πρέπει λοιπόν να κάνεις κάτι για να διορθώσεις τις φθορές των νυχιών σου.

Ξεκινάμε από τα βασικά

Φρόντισε να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή και να ενυδατώνεσαι σωστά. Η συχνή κατανάλωση υγρών και η διατροφή με πολλά λαχανικά και φρούτα, σίγουρα θα βοηθήσει να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση.

Οι βιταμίνες που θα σου συστήσει ο γιατρός σου, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού σου σίγουρα θα βοηθήσουν.

Τώρα στις διακοπές με τα μπάνια στη θάλασσα είναι ευκαιρία να αφήσεις λίγο να νύχια σου να αναπνεύσουν.  Μην κάνεις ημιμόνιμο για λίγο καιρό για να μπορέσουν τα νύχια σου να δυναμώσουν… Ζήτησε να σου συστήσουν ένα σκληρυντικό και να το εφαρμόζεις συχνά στα νύχια σου.

Επίσης υπάρχουν αρκετές θεραπείες αποκατάστασης νυχιών με βιταμινούχα σκευάσματα.

Το σκληρυντικό νυχιών μπορεί να λειτουργήσει σαν βάση και να περάσεις τα νύχια σου με κάποιο χρώμα. Το καλύτερο όμως είναι να μην πιέσεις το χρόνο… άφησέ τα να βρουν το ρυθμό τους.

Εννοείτε ότι θα πρέπει να φοράς γάντια για τις δουλειές του σπιτιού, ειδικά το πλύσιμο των πιάτων γιατί το υγρό καθαρισμού για τα πιάτα επηρεάζει όχι μόνον τα νύχια που χρειάζονται φροντίδα, όπως τα δικά σου, αλλά και την επιδερμίδα των χεριών σου.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !