Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Τα μυστικά των Chef

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια. Εμείς τη δοκιμάσαμε με κουλούρι Θεσσαλονίκης. Γεύση ελληνικού καλοκαιριού για να συνοδεύσετε παρείστικα το ούζο ή το κρασί.

Χρόνος προετοιμασίας 5 λεπτά / Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Εύκολο

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Από την περίφημη μαγείρισσα Κατερίνα Ξηρού, Μεσολόγγι

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ. μύδια φρέσκα, καθαρισμένα

120 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά Φλώρινας, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη

Φέτες και ξύσμα από μισό λεμόνι

Χυμό από μισό λεμόνι

½ φλιτζάνι λευκό κρασί, ασύρτικο ή μαλαγουζιά

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

Μισό φλιτζάνι νερό

Μισό κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκη ή αποξηραμένη

Τρόπος παρασκευής

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει.

Σοτάρουμε τις πιπεριές, το τσίλι, τις φέτες και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια και τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και κατεβάζουμε τη φωτιά να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τη φέτα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και να πήξει η σάλτσα τους.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !