Σαλάτα μοτσαρέλα με ντοματάκια και πέστο

Tips

Μια σαλάτα δροσερή με χρώμα και άρωμα μοναδικό. Μια γευστική δημιουργία που χαρίζει ευεξία και είναι φιλοσοφίας Good Mood Food.

Η παρουσίασή της εντυπωσιάζει … και ανοίγει την όρεξη για ζωή.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα μοτσαρέλα με ντοματάκια και πέστο

Από την Νάντια Μπλίκα, restaurant Kouzina Loi, λιμάνι Ναυπάκτου

Υλικά για 4 άτομα

2 μοτσαρέλες βουβαλίσιες

400 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση

2 σπαράγγια φρέσκα

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

5 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι σε φέτες

10 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

2 κ.σ. σάλτσα πέστο

Κρουτόν

Αλάτι

Για το πέστο

60 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 σκελίδα σκόρδο

10 γρ. κουκουνάρι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

10 γρ. παρμεζάνα

Αλάτι

Για το φινίρισμα

Μια κορφούλα βασιλικού

Τρόπος Παρασκευής

 Πρώτα φτιάχνουμε το πέστο για τη σαλάτα μας.

Βάζουμε στο μούλτι τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και έτοιμο το πέστο.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε αλάτι και αμέσως μετά τα σπαράγγια.

Αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

Τα βάζουμε σε σουπιέρα με παγάκια να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα κρουτόν,  τα σπαράγγια και το αβοκάντο.

Προσθέτουμε το πέστο, το αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μεγάλο πιάτο σχηματίζοντας έναν κύκλο για να είναι πιο όμορφη και πρωτότυπη.

Προσθέτουμε τα κομμάτια μοτσαρέλας και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Στη μέση του κύκλου βάζουμε μια κορφούλα βασιλικού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !