Σαλάτα μοτσαρέλα με ντοματάκια και πέστο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια σαλάτα δροσερή με χρώμα και άρωμα μοναδικό. Μια γευστική δημιουργία που χαρίζει ευεξία και είναι φιλοσοφίας Good Mood Food.

Η παρουσίασή της εντυπωσιάζει … και ανοίγει την όρεξη για ζωή.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σαλάτα μοτσαρέλα με ντοματάκια και πέστο

Από την Νάντια Μπλίκα, restaurant Kouzina Loi, λιμάνι Ναυπάκτου

Υλικά για 4 άτομα

2 μοτσαρέλες βουβαλίσιες

400 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση

2 σπαράγγια φρέσκα

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

5 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι σε φέτες

10 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

2 κ.σ. σάλτσα πέστο

Κρουτόν

Αλάτι

Για το πέστο

60 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 σκελίδα σκόρδο

10 γρ. κουκουνάρι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

10 γρ. παρμεζάνα

Αλάτι

Για το φινίρισμα

Μια κορφούλα βασιλικού

Τρόπος Παρασκευής

 Πρώτα φτιάχνουμε το πέστο για τη σαλάτα μας.

Βάζουμε στο μούλτι τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και έτοιμο το πέστο.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε αλάτι και αμέσως μετά τα σπαράγγια.

Αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

Τα βάζουμε σε σουπιέρα με παγάκια να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα κρουτόν,  τα σπαράγγια και το αβοκάντο.

Προσθέτουμε το πέστο, το αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μεγάλο πιάτο σχηματίζοντας έναν κύκλο για να είναι πιο όμορφη και πρωτότυπη.

Προσθέτουμε τα κομμάτια μοτσαρέλας και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Στη μέση του κύκλου βάζουμε μια κορφούλα βασιλικού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !