Πώς θα αντιμετωπίσουμε φυσικά τα εγκαύματα από τον ήλιο

Tips

Το καλοκαίρι έφθασε, αλλά ο ήλιος κάθε χρόνο είναι και πιο καυτός… Τα πρώτα μπάνια σύντομα ξεκινούν και μαζί τα πρώτα εγκαύματα από τον ήλιο κάνουν την εμφάνισή τους κάνοντάς μας τη ζωή δύσκολη.

Κάποιες φορές το έγκαυμα προκαλεί πόνο, φαγούρα, το δέρμα ξεφλουδίζει και άλλες φορές σε πιο προχωρημένες καταστάσεις δημιουργούνται φουσκάλες με υγρό.

Εννοείται ότι δεν βγαίνουμε στον ήλιο χωρίς προστασία, αλλά κάποιες φορές ξεφεύγει η κατάσταση… Ο ενθουσιασμός δεν αφήνει να σκεφτούμε το καπέλο… ή την προστασία.

Εμείς θα σας δώσουμε αποτελεσματικούς και εντελώς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο

Ο ήλιος είναι επικίνδυνος για τα παιδιά και τα ευαίσθητα δέρματα αφού νεότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι εμπλέκεται και στη αύξηση του ποσοστού της δημιουργίας μελανώματος, δηλ. καρκίνου του δέρματος

Πριν εκτεθούμε στον ήλιο, αλείφουμε το δέρμα μας με αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50 και προσέχουμε καλά την ημερομηνία λήξης. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ αντηλιακό που ανοίχτηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο πακέτο.

Κάθε δύο ώρες απλώνουμε και πάλι νέα στρώση από αντηλιακή κρέμα, γιατί η προηγούμενη έχει απορροφηθεί.

Μπαίνουμε πάντα στη θάλασσα με αντηλιακό και αποφεύγουμε τις ζεστές ώρες της ημέρας από 12 – 16 μ.μ

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κυκλοφορούν χωρίς καπέλο, γυαλιά και μπλουζάκι. Είναι καλύτερα να τα βάλετε να παίξουν κάτω από την ομπρέλα σας.

Gel αλόης

Με το ηλιακό έγκαυμα νιώθεις ότι τα σώμα σου καίγεται… Μην ρίχνετε πάνω στο έγκαυμα κρύο νερό ή παγάκια γιατί μάλλον θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Το gel αλόης είναι ότι καλύτερο και τα αποτελέσματα ευεργετικά για το δέρμα μας. Σε όλα τα super market θα βρείτε gel και χυμούς αλόης vera. Μπορείτε αν έχετε το ίδιο το φυτό στο σπίτι να ανοίξετε στη μέση ένα φύλλο της και να το βάλετε πάνω στο δέρμα στα σημεία που έχει καεί.

Αφήστε το για αρκετή ώρα χωρίς να το ξεπλύνετε και επαναλάβετε μετά από 2 ώρες.

Δροσερό γιαούρτι

Απλώστε πάνω στο έγκαυμα αρκετή ποσότητα γιαουρτιού, που θα αφήσετε να απορροφηθεί και θα ξαναβάλετε.

Αφού έχει απορροφηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα για να λειτουργήσει και μετά ξεπλύνετε.

Μαγειρική σόδα

Είναι τελικά η σωτήρια σκόνη για όλες τις δουλειές. Είναι γνωστές οι αντισηπτικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες και για την περίπτωση των εγκαυμάτων. Μειώνουν τον πόνο και την κοκκινίλα.

Δημιουργούμε με βαμβάκι κομπρέσες με δροσερό νερό και τις πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα. Τις αφήνουμε πάνω στο δέρμα που υπάρχει το έγκαυμα για 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε τρεις φορές την ημέρα για να απαλύνουμε το έγκαυμα και να αποκατασταθεί το δέρμα.

Μέλι

Οι γιαγιάδες άπλωναν μέλι πάνω στο δέρμα των παιδιών που είχε καεί από τον ήλιο.

Είναι ένα μυστικό γρήγορης επούλωσης του εγκαύματος.

Απλώνουμε το μέλι πάνω στην επιφάνεια και το αφήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία 3 φορές την ημέρα για σίγουρο αποτέλεσμα και για να ηρεμήσει η επιδερμίδα σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !