Πώς θα αντιμετωπίσουμε φυσικά τα εγκαύματα από τον ήλιο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το καλοκαίρι έφθασε, αλλά ο ήλιος κάθε χρόνο είναι και πιο καυτός… Τα πρώτα μπάνια σύντομα ξεκινούν και μαζί τα πρώτα εγκαύματα από τον ήλιο κάνουν την εμφάνισή τους κάνοντάς μας τη ζωή δύσκολη.

Κάποιες φορές το έγκαυμα προκαλεί πόνο, φαγούρα, το δέρμα ξεφλουδίζει και άλλες φορές σε πιο προχωρημένες καταστάσεις δημιουργούνται φουσκάλες με υγρό.

Εννοείται ότι δεν βγαίνουμε στον ήλιο χωρίς προστασία, αλλά κάποιες φορές ξεφεύγει η κατάσταση… Ο ενθουσιασμός δεν αφήνει να σκεφτούμε το καπέλο… ή την προστασία.

Εμείς θα σας δώσουμε αποτελεσματικούς και εντελώς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο

Ο ήλιος είναι επικίνδυνος για τα παιδιά και τα ευαίσθητα δέρματα αφού νεότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι εμπλέκεται και στη αύξηση του ποσοστού της δημιουργίας μελανώματος, δηλ. καρκίνου του δέρματος

Πριν εκτεθούμε στον ήλιο, αλείφουμε το δέρμα μας με αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50 και προσέχουμε καλά την ημερομηνία λήξης. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ αντηλιακό που ανοίχτηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο πακέτο.

Κάθε δύο ώρες απλώνουμε και πάλι νέα στρώση από αντηλιακή κρέμα, γιατί η προηγούμενη έχει απορροφηθεί.

Μπαίνουμε πάντα στη θάλασσα με αντηλιακό και αποφεύγουμε τις ζεστές ώρες της ημέρας από 12 – 16 μ.μ

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να κυκλοφορούν χωρίς καπέλο, γυαλιά και μπλουζάκι. Είναι καλύτερα να τα βάλετε να παίξουν κάτω από την ομπρέλα σας.

Gel αλόης

Με το ηλιακό έγκαυμα νιώθεις ότι τα σώμα σου καίγεται… Μην ρίχνετε πάνω στο έγκαυμα κρύο νερό ή παγάκια γιατί μάλλον θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Το gel αλόης είναι ότι καλύτερο και τα αποτελέσματα ευεργετικά για το δέρμα μας. Σε όλα τα super market θα βρείτε gel και χυμούς αλόης vera. Μπορείτε αν έχετε το ίδιο το φυτό στο σπίτι να ανοίξετε στη μέση ένα φύλλο της και να το βάλετε πάνω στο δέρμα στα σημεία που έχει καεί.

Αφήστε το για αρκετή ώρα χωρίς να το ξεπλύνετε και επαναλάβετε μετά από 2 ώρες.

Δροσερό γιαούρτι

Απλώστε πάνω στο έγκαυμα αρκετή ποσότητα γιαουρτιού, που θα αφήσετε να απορροφηθεί και θα ξαναβάλετε.

Αφού έχει απορροφηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα για να λειτουργήσει και μετά ξεπλύνετε.

Μαγειρική σόδα

Είναι τελικά η σωτήρια σκόνη για όλες τις δουλειές. Είναι γνωστές οι αντισηπτικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες και για την περίπτωση των εγκαυμάτων. Μειώνουν τον πόνο και την κοκκινίλα.

Δημιουργούμε με βαμβάκι κομπρέσες με δροσερό νερό και τις πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα. Τις αφήνουμε πάνω στο δέρμα που υπάρχει το έγκαυμα για 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε τρεις φορές την ημέρα για να απαλύνουμε το έγκαυμα και να αποκατασταθεί το δέρμα.

Μέλι

Οι γιαγιάδες άπλωναν μέλι πάνω στο δέρμα των παιδιών που είχε καεί από τον ήλιο.

Είναι ένα μυστικό γρήγορης επούλωσης του εγκαύματος.

Απλώνουμε το μέλι πάνω στην επιφάνεια και το αφήνουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία 3 φορές την ημέρα για σίγουρο αποτέλεσμα και για να ηρεμήσει η επιδερμίδα σας.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !