Μια πρωτότυπη χειμωνιάτικη σαλάτα superfood που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Αρώματα, χρώματα και γεύση μοναδική. Είναι μια σαλάτα που αρχικά έφτιαχναν στη Μάνη, το Ναύπλιο και την Κρήτη κυρίως στα Πορτοκαλοχώρια των Χανίων. Γρήγορα κέρδισε την αγάπη μας και δηλώνει παρούσα σε τραπεζώματα. Ο ανθός αλατιού κλείνεται σε γυάλινα δοχεία μαζί με αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού και έτσι έχει άρωμα ξεχωριστό. Τα παξιμάδια χαρουπιού είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα. Η σαλάτα δένει αρμονικά με ένα πλούσιο γεύμα κρεατικών…
Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη
Σαλάτα με πορτοκάλι, αγουρέλαιο, γραβιέρα και σπόρους
Υλικά για 2 – 4 άτομα
4 πορτοκάλια μεγάλα, καθαρισμένα
Ανθό αλατιού
Αγουρέλαιο
250 γρ. γραβιέρα ΠΟΠ, σε κύβους
Ανθάκια λεβάντας
Λιναρόσπορος
Σπόροι chia
Τρόπος παρασκευής
Φιλετάρουμε τις φέτες πορτοκαλιού και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με τα κομματάκια γραβιέρας και τα ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με αγουρέλαιο και πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο.
Πασπαλίζουμε και με τα ανθάκια λεβάντας, σπόρους chia και λιναρόσπορο.
Συνταγή : από την Έφη Γιαννοπούλου, περίφημη μαγείρισσα