Σαλάτα superfood με αβοκάντο και γαρίδες

Τα μυστικά των Chef

Μια πανεύκολη σαλάτα υπερτροφή

To Aγιολί είναι το αγαπημένο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, για την εξαιρετική κουζίνα του αλλά και την ονειρική θέα αφού το βλέμμα αγκαλιάζει τον Θερμαϊκό με φθάνει μέχρι τον Όλυμπο. Η φιλοσοφία της κουζίνας του Αγιολί είναι συναισθηματική και βασίζεται στην ιδέα «good, mood, food», δηλαδή γευστικές δημιουργίες που ανεβάζουν την διάθεση και διώχνουν το stress.  Πρόκειται για μια κουζίνα αρωματική, με χρώμα και φρεσκάδα καμωμένη με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Τώρα μπορούμε να απολαύσουμε και ένα πλήρες smart πρωινό στο χώρο του εστιατορίου, Νίκης 15, παραλία Θεσσαλονίκης

Αγιολί, θέα στον Λευκό Πύργο

Ζητήσαμε από την ιδιοκτήτρια του Αγιολί, Δέσποινα Ανδραλή, τη συνταγή για τη σαλάτα και ευχαρίστως μας την έδωσε. Σας  συνιστούμε τη σαλάτα υπερτροφή, που γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Το εξωτικό αβοκάντο είναι γνωστό και σαν βουτυρόδεντρο. Προέρχεται από την κεντρική Αμερική και το Μεξικό, τελευταία καλλιεργείται με επιτυχία και στην Κρήτη. Τα αβοκάντο είναι  πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα αβοκάντο περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, μαγνήσιο,    κάλιο, βιταμίνες Β, Ε, Κ, σίδηρο και ψευδάργυρο από ότι άλλα φρούρα. Προσφέρει και τα 18 βασικά αμινοξέα που είναι απαραίτητα για τη σύνθεση πρωτεϊνών. Το αβοκάντο προσφέρει ισχυρά αντιφλεγονώδη δράση.

Δροσερή σαλάτα με αβοκάντο και γαρίδες

Από το πολυβραβευμένο εστιατόριο Αγιολί, Θεσσαλονίκη 

Υλικά για 2 άτομα

150 γρ. ντομάτα καρέ

150 γρ. αγγούρι καρέ

50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο

30 γρ. κρεμμύδι ξερό

15 γρ. μαϊντανό

15 γρ. δυόσμο

30 ml. ελαιόλαδο

30 ml. χυμό λεμονιού

5 γρ. αλάτι θαλασσινό

5 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

6  γαρίδες Νο1

1 φρέσκο αβοκάντο

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε την ντομάτα και το αγγούρι σε πολύ μικρούς κύβους και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το δυόσμο.

Βάζουμε σε ένα μπολ την ντομάτα, το αγγούρι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το δυόσμο και προσθέτουμε  το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά.

Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες για 1 λεπτό, στραγγίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και κόβουμε σε κάθετες φέτες.

Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα βαθύ πιάτο και στην επιφάνεια περιμετρικά βάζουμε τις φέτες του αβοκάντο, μαζί με τις γαρίδες.

Περιχύνουμε με λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.

Ένα ποτήρι μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά συμπληρώνει την απόλαυση της σαλάτας.

Ηλιοβασίλεμα από τα μπαλκόνια του Αγιολί

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !