Σαλάτα Ταμπουλέ με μύδια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια απίθανη σαλάτα με ρίζες από τον Λίβανο. Το πλιγούρι προέρχεται από χοντροσπασμένους κόκκος σιταριού. Αποτελούσε διαχρονικά βασική τροφή των αρχαίων Ελλήνων και σήμερα επανέρχεται δυναμικά στο τραπέζι μας είτε σαν σαλάτα, είτε σαν συνοδευτικό του κρέατος, είτε σαν ολοκληρωμένο πιάτο με λαχανικά. Το πλιγούρι μας χορταίνει, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Επίσης αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης Ε, αλλά και πολύ καλή πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Μπορεί θαυμάσια να αντικαταστήσει το ρύζι.

Xρόνος παρασκευής 15 λεπτά /  Χρόνος αναμονής 30 λεπτά / Εύκολη

Σαλάτα Ταμπουλέ με μύδια

Από τον διακεκριμένο Κώστα Γεωργατζά, executive chef

Υλικά για 2 άτομα

1 κούπα πλιγούρι

1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους

2-3 ντοματάκια, κομμένα στα τέσσερα

2 ματσάκια φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

½ κ.γ κόκκινο πιπέρι

Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

Ελαιόλαδο εκλεκτό

200 φρέσκα μύδια, χωρίς το κέλυφος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Νερό ζεστό

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε προσεκτικά το πλιγούρι και το πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πλιγούρι με καυτό νερό μέχρι να σκεπαστεί η επιφάνειά του και λίγο ακόμα.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το  κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό για 30 λεπτά περίπου.

Βάζουμε το πλιγούρι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη μισή ποσότητα από τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί καλά βάζουμε το υπόλοιπα κρεμμύδια και το σκόρδο, να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε και τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, την ανακινούμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3 – 4 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τη σαλάτα ταμπουλέ και από πάνω βάζουμε τα μύδια, τα ντοματάκια και αν θέλουμε sticks κρεμμυδιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !