Σιρόπι σύκου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Τα σύκα είναι στα καλύτερά τους …. Από την αρχαιότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας. Το δένδρο της συκιάς συνδεόταν με τη λατρεία του θεού Διονύσου και της θεάς Δήμητρας.

Η Κατερίνα Ντιναπόγια

Ζητήσαμε από τη φίλη Κατερίνα Ντιναπόγια, γνωστή για τα περίφημα λικέρ της και σιρόπια, να μας δώσει τη μυστική συνταγή της.

 

Το πολύ νόστιμο σιρόπι σύκου μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν δροσερό αναψυκτικό, αραιωμένο με ανθρακούχο νερό και τρίμμα πάγου. Μπορούμε να το προσθέσουμε στα cocktail μας αλλά και για να γλυκάνουμε το τσάι ή να διανθίσουμε το γιαούρτι, το παγωτό και τις κρέμες.

Σιρόπι σύκου

Από την Κατερίνα Ντιναπόγια, Κρήτη

Υλικά για 1 λίτρο χυμό σύκου, περίπου

1 κιλό σύκα, κομμένα σε κομμάτια

1 λίτρο νερό

Για το σιρόπι

Για κάθε ½ λίτρο χυμό σύκου: 250 γρ ζάχαρη και χυμό μισού λεμονιού.

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα σύκα με το νερό σε χαμηλή φωτιά,  για περίπου 10 λεπτά.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να «τραβήξει» όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα το βάζουμε να πάρει μια βράση και πάλι.

Τοποθετούμε ένα λεπτό τουλπάνι σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να τρέξει όλο το υγρό.

Δεν το πιέζουμε για να μην θολώσει το υγρό.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Για κάθε μισό λίτρο χυμό προσθέτουμε 250 γρ ζάχαρη και τον χυμό από μισό  λεμόνι.

Αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση και ξαφρίζουμε.

Εμφιαλώνουμε όσο είναι ακόμα καυτό και όταν κρυώσει διατηρούμε το σιρόπι στο ψυγείο.

Μικρά μυστικά

Για μια πινελιά αρωματική προσθέτουμε φύλλα μέντας ή μελισσόχορτου στον καυτό χυμό σύκου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !