Σκορδομακάρονα Σαντορίνης

Tips

Μια γευστική δημιουργία με την αψάδα του σκόρδου και τα περίφημα ντοματάκια Σαντορίνης… αρώματα και χρώματα μοναδικά.

Ντοματάκια Σαντορίνης με τον χυμό τους

Τα σκορδομακάρονα γίνονται τόσο εύκολα και είναι τόσο νόστιμα. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και άλλα ζυμαρικά από σπαγγέτι μέχρι στριφτά μακαρόνια. Η επιλογή δική σας…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Σκορδομακάρονα Σαντορίνης

Από το εστιατόριο του Συνεταιρισμού Santos, Σαντορίνη

Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο ριγκατόνι

500 γρ. ντοματάκια Σαντορίνης σε κονσέρβα ή φρέσκα ντοματάκια 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

8 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

1 ½  κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Λίγο βούτυρο

Για το φινίρισμα

Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα

Καβουρδισμένα ψίχουλα, από μπαγιάτικο ψωμί

Τρόπος Παρασκευής

Βράζουμε σε μπόλικο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα με λίγο αλάτι τα ριγκατόνι σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Εμείς τα βγάζουμε 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του χρόνου βρασμού και τα σουρώνουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα ριγκατόνι.

Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαυρίσουν ελαφρά, αλλά όχι να καούν.

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα βράζουμε για 8 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε στη σάλτσα τα ριγκατόνι και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τα ριγκατόνι και τα πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, με το τυρί, τα καψαλισμένα ψίχουλα και αν θέλουμε προσθέτουμε και πιπέρι.

Ζωγραφική από τον Συνεταιρισμό Σαντορίνης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !