Σοκολατάκια με ταχίνι και φιστίκια Αιγίνης

Τα μυστικά των Chef

Σοκολατένιες μπουκίτσες που απολαμβάνουμε χωρίς πολλές ενοχές. Καμωμένες με ταχίνι που είναι υπερτροφή. Γίνονται πολύ εύκολα και χαρίζουν την τέλεια αρμονία στον απογευματινό καφέ ή μια γλυκιά πινελιά στα αποστάγματα.  Εμπειρία…

Ο χαρισματικός chef Βαγγέλης Πελέκης, μας υποδέχεται στον κήπο του και ετοιμάζει για εμάς «όλου του κόσμου τα καλούδια»

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά /  Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Εύκολη

Σοκολατάκια με ταχίνι και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

350 γρ κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

200 γρ ταχίνι

100 γρ. αλατισμένο βούτυρο

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το καραμέλωμα

4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Σε τηγάνι καραμελώνουμε τα φιστίκια.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει για 8 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Τέλος προσθέτουμε τα φιστίκια και τα καραμελώνουμε.

Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα, το ταχίνι και το βούτυρο να λιώσουν και ανακατεύουμε με την μαρίζ για να ομογενοποιηθούν.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Σε ταψί στρώνουμε σιλικόνη ή λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζουμε τη σοκολάτα από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε και σερβίρουμε στο πιάτο.

Συνταγή : Bαγγέλης Πελέκης, διάσημος executive chef, Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !