Σοκολατάκια με ταχίνι και φιστίκια Αιγίνης

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Σοκολατένιες μπουκίτσες που απολαμβάνουμε χωρίς πολλές ενοχές. Καμωμένες με ταχίνι που είναι υπερτροφή. Γίνονται πολύ εύκολα και χαρίζουν την τέλεια αρμονία στον απογευματινό καφέ ή μια γλυκιά πινελιά στα αποστάγματα.  Εμπειρία…

Ο χαρισματικός chef Βαγγέλης Πελέκης, μας υποδέχεται στον κήπο του και ετοιμάζει για εμάς «όλου του κόσμου τα καλούδια»

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά /  Χρόνος ψύξης 2 ώρες / Εύκολη

Σοκολατάκια με ταχίνι και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

350 γρ κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια

200 γρ ταχίνι

100 γρ. αλατισμένο βούτυρο

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το καραμέλωμα

4 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Τρόπος παρασκευής

Σε τηγάνι καραμελώνουμε τα φιστίκια.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να λιώσει για 8 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Τέλος προσθέτουμε τα φιστίκια και τα καραμελώνουμε.

Τα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα, το ταχίνι και το βούτυρο να λιώσουν και ανακατεύουμε με την μαρίζ για να ομογενοποιηθούν.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Σε ταψί στρώνουμε σιλικόνη ή λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζουμε τη σοκολάτα από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε και σερβίρουμε στο πιάτο.

Συνταγή : Bαγγέλης Πελέκης, διάσημος executive chef, Μύκονος

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !