Μια γευστική δημιουργία καθαρά Πηλιορείτικη που αρέσει πολύ. Δεν λείπει από κανένα τραπέζι και χαρακτηρίζει τη κουζίνα του βουνού των Κενταύρων.
Eμείς το απολαύσαμε στο χωριό Πουρί της ομορφιάς και των νερών.
Το σπετσοφάι γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Τα λουκάνικα που θα επιλέξετε μπορεί να είναι με πράσο, με πορτοκάλι ή ακόμα και καπνιστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές όλων των χρωμάτων. Επίσης αν δεν θέλετε τη τηγανητή του έκδοση του φαγητού σας, μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο ακόμα και στη γάστρα.
Αν μάλιστα επιλέξετε και ένα ωραίο κόκκινο κρασί για να συνοδεύσετε το σπετσοφάι η γεύση απογειώνεται.
Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Εύκολο
Σπετσοφάι με πιπεριές και μελιτζάνες
Από την Πόπη Στεργίου, ταβέρνα Μάκης, Πουρί Πηλίου
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κομμάτια
2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
3 ντομάτες ώριμες
1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 ποτήρια κρασιού ζεστό νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Μισό κ.γ. μπούκοβο
Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις πιπεριές και τις μελιτζάνες για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.