Μια σαλάτα που αρέσει πολύ και έχει γεύση ιδιαίτερη. Η γκοργκοντζόλα ταιριάζει πολύ με το αχλάδι και τα καρύδια με το ρόδι χαρίζουν μια αρμονία ξεχωριστή στη σαλάτα.
Έτσι μια σαλάτα με πράσινα μαρούλια γίνεται φίνα και ταιριάζει σε κάθε τραπέζι.
Εμείς τη δοκιμάσαμε στη Ναύπακτο, της ομορφιάς και της ιστορίας.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολη
Πανδαισία πράσινων σαλατικών με γκοργκοντζόλα και αχλάδι
Από το εστιατόριο Κouzina Loi, Ενετικό λιμάνι Ναύπακτος
Υλικά για 4 άτομα
250 ανάμεικτα μαρούλια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή Dijon
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
¼ κ.γ. αλάτι
1 μέτριο ώριμο αχλάδι, σε λεπτές φέτες
100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα θρυμματισμένο
40 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
¼ φλιτζανιού σπόρους ροδιού
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα σαλατικά και περιχύνουμε με το μείγμα ελαιολάδου ανακατεύοντας ελαφρά με το χέρι μας.
Μεταφέρουμε τα σαλατικά σε σαλατιέρα και από πάνω βάζουμε τις φέτες αχλαδιού, το τυρί, τα καρύδια και το ρόδι και σερβίρουμε.