Super μακαρονάδα με κιμά

Tips

Η μακαρονάδα με κιμά είναι λατρεία. Η αλήθεια είναι ότι σπάνια μπορείς να βρεις άνθρωπο να μην την επιλέγει. Σας παρουσιάζω μια από τις αγαπημένες μου μακαρονάδες με γεύση και άρωμα κρασιού μοσχάτου από τη Σάμο και πινελιές μπαχαρικών. Είναι απίθανη… και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες μακαρονάδες με κιμά. Μου αρέσει να την πασπαλίζω με καπνιστό μετσοβόνε, που κάποιες φορές το προσθέτω και στον κιμά, μαζί με κομματάκια μπέικον καπνιστό, όταν δεν έχω στο σπίτι ντομάτα.

Πραγματικά απόλαυσα τη μακαρονάδα στην μπάρα του café- bistro Ξένον και τη συνδυάσαμε με ένα ωραίο κρασί ροζέ του κτήματος Παλυβού. Αρμονία…

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα και 10 λεπτά / Εύκολο
Super μακαρονάδα με κιμά
Από το café- bistro Ξένον, Πλατεία Συντάγματος Ναύπλιο

Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
700 γρ. κιμά μοσχάρι, μια φορά περασμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κ.γ ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml λευκό γλυκό κρασί μοσχάτο Σάμου
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας Κεϋλάνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Μετσοβόνε ή γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
4 φύλλα μαϊντανού

Τρόπος Παρασκευής
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 30 δευτερόλεπτα ρίχνουμε τον κιμά.
Σοτάρουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
«Σβήνουμε» με γλυκό κρασί, Μοσχάτο Σάμου, που χαρίζει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τη ζάχαρη, τον χυμό ντομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια, λίγο ζεστό νερό και βράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 40-45 λεπτά τουλάχιστον.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά από δευτερόλεπτα τα μακαρόνια χωρίς να τα κόψουμε.
Βράζουμε al dente, ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τον κιμά.
Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ με ένα φύλλο μαϊντανού και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !