Σπιτικά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας και καστανή ζάχαρη

Tips

Εύκολα σπιτικά μπισκότα, που γίνονται γρήγορα και αρέσουν πολύ… το μόνον μειονέκτημα είναι ότι εξαφανίζονται άμεσα. Είναι το απόλυτο snack για το σχολείο, την εκδρομή … Με μια ζεστή σοκολάτα μεταμορφώνουν το απογευματινό σε γιορτή… Χρησιμοποιήσαμε καστανή ζάχαρη γιατί γίνονται πιο νόστιμα και υγιεινά.

Σπιτικά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας και καστανή ζάχαρη

Από την Έφη Μαρκοζάνες, περίφημη μαγείρισσα, Μύκονος

Υλικά για 20 μπισκότα

185 γρ. αλεύρι

125 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια

1 αυγό

4 γρ. μπέικιν πάουντερ

2 γρ. μπέικιν σόδα

180 γρ. καστανή ζάχαρη

5 γρ. αλάτι

5 γρ. βανίλια

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε σταγόνες

Tρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Με το σύρμα χτυπάμε δυνατά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να «αφρατέψουν» και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το λικέρ πορτοκαλιού και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι βροχηδόν και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Περιμένουμε κάθε δόση πριν προσθέτουμε την επόμενη. Προσοχή αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.

Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με διαφάνεια σκεπάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 18 ώρες «να ξεκουραστεί»

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα ή σιλικόνη.

Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης και τα πλάθουμε με το χέρι πιέζοντάς για να πάρουν το σχήμα του μπισκότου.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 5 εκ. γιατί θα απλώσουν με το ψήσιμο και θα κολλήσουν.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τα μπισκότα, χωρίς να τα σκεπάσουμε.

Για να τα διατηρήσουμε φρέσκα τα τυλίγουμε σε χαρτί και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί ερμητικά κλειστό.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε ρίχνουμε στο αλεύρι και λίγο κακάο για να γίνουν σοκολατένια και σε χρώμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !