Σπιτική γκρανόλα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Για να έχει το πρωινό σας τη δική σας σοκολατένια πινελιά και να σας χαρίζει δύναμη όλη μέρα η γκρανόλα ότι καλύτερο.

Γίνεται πολύ εύκολα και μπορείτε να τη διανθίσετε και με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς, αλλά και με αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρουτάκια όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα, πορτοκάλια. Με το γιαούρτι δένει αρμονικά και θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ. Οι vegan και vegetarian φίλοι μας μπορούν να αντικαταστήσουν το βούτυρο με βούτυρο καρύδας και το μέλι με σιρόπι αγαύης. Θα ξετρελαθούν… 

Χρόνος 40-45 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σπιτική γκρανόλα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά για 10 μερίδες

400 γρ. βρόμη νιφάδες

90 γρ. βούτυρο, λιωμένο

80 γρ. καρύδα, τριμμένη

50 γρ. λιναρόσπορο

50 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

100 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

50 γρ. κακάο εκλεκτό

Μισό  κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μαστίχας Χίου

120 γρ. μέλι θυμαρίσιο

50 γρ. ζάχαρη καρύδας

50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Για το σερβίρισμα

Φρέσκο γάλα

Στραγγιστό γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, την καρύδα, τον λιναρόσπορο, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το κακάο, το μέλι, τη ζάχαρη καρύδας, το εγχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη βρόμη και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, στρώνουμε με την μαρίζ την επιφάνεια για υπάρχει παντού το ίδιο πάχος.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για 15 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε δυνατά με μαρίζ το μείγμα  και το βάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και το βάζουμε πάνω σε σχάρα στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει.

Όταν κρυώσει καλά, ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύουμε και φυλάμε σε γύαλινα δοχεία που κλείνουν ερμητικά.

Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι.

Συνταγή: από την Φωτεινή Γιαννοπούλου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !