Σπιτική γκρανόλα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Tips

Για να έχει το πρωινό σας τη δική σας σοκολατένια πινελιά και να σας χαρίζει δύναμη όλη μέρα η γκρανόλα ότι καλύτερο.

Γίνεται πολύ εύκολα και μπορείτε να τη διανθίσετε και με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς, αλλά και με αποξηραμένα ψιλοκομμένα φρουτάκια όπως δαμάσκηνα, βερίκοκα, πορτοκάλια. Με το γιαούρτι δένει αρμονικά και θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ. Οι vegan και vegetarian φίλοι μας μπορούν να αντικαταστήσουν το βούτυρο με βούτυρο καρύδας και το μέλι με σιρόπι αγαύης. Θα ξετρελαθούν… 

Χρόνος 40-45 λεπτά / Πολύ εύκολη

Σπιτική γκρανόλα με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά για 10 μερίδες

400 γρ. βρόμη νιφάδες

90 γρ. βούτυρο, λιωμένο

80 γρ. καρύδα, τριμμένη

50 γρ. λιναρόσπορο

50 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

100 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

50 γρ. κακάο εκλεκτό

Μισό  κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μαστίχας Χίου

120 γρ. μέλι θυμαρίσιο

50 γρ. ζάχαρη καρύδας

50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες

Για το σερβίρισμα

Φρέσκο γάλα

Στραγγιστό γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής

Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, την καρύδα, τον λιναρόσπορο, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το κακάο, το μέλι, τη ζάχαρη καρύδας, το εγχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη βρόμη και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί, στρώνουμε με την μαρίζ την επιφάνεια για υπάρχει παντού το ίδιο πάχος.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για 15 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε δυνατά με μαρίζ το μείγμα  και το βάζουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και το βάζουμε πάνω σε σχάρα στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει.

Όταν κρυώσει καλά, ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύουμε και φυλάμε σε γύαλινα δοχεία που κλείνουν ερμητικά.

Σερβίρουμε με γάλα ή γιαούρτι.

Συνταγή: από την Φωτεινή Γιαννοπούλου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !