Tροφές κατά της γήρανσης των κυττάρων

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο έχει ανάγκη ο οργανισμό μας από τροφές που πλημμυρίζουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Είναι αναγκαίες γιατί προάγουν την καλή υγεία και χαρίζουν μακροβιότητα.

Ποιες τροφές είναι αυτές ώστε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας;

Πορτοκάλια

Πλημμυρίζουν από βιταμίνες C και Α όπως και όλα τα εσπεριδοειδή. Αποτελούν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Μπορούμε να τα απολαμβάνουμε φρέσκα, σε φρουτοσαλάτα ή σε χυμό με πάγο. Το μυστικό τους επειδή οξειδώνονται στον αέρα και στον ήλιο πρέπει να καταναλώνονται άμεσα.

Σταφύλια

Όλες οι ποικιλίες σταφυλιών είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Συμβάλλουν στην καθυστέρηση της γήρανσης των κυττάρων προστατεύοντας παράλληλα το καρδιαγγειακό σύστημα. Διατηρούν την ομορφιά μας απαλύνοντας τις ρυτίδες, αυτός είναι ο λόγος που τα καλλυντικά με σταφύλια έχουν εξαιρετική ανταπόκριση και μεγάλη ζήτηση.

Ρόδια

Ένα φρούτο ξεχωριστό, το φρούτο της χαράς που φέρνει γούρι στη ζωή μας. Είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C, B5, B6, κάλιο, χαλκό και φυτικές ίνες. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καθυστερεί τη γήρανση των κυττάρων.

Ελαιόλαδο

Είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς και του νευρικού συστήματος. Οι πολυφαινόλες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και βοηθούν στη διατήρηση της ψυχικής υγείας, στην κατάθλιψη, στην άνοια αλλά και το Αλτσχάιμερ.

Καρύδια

Είναι οι ξηροί καρποί που πλημμυρίζουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Πράσινο τσάι

hot-tea-cup-wooden-table-morning

Είναι ένα πλούσιο αφέψημα σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, είναι σύμμαχός μας στον καθαρισμό των κυττάρων από τις τοξίνες. Μας βοηθά στην απώλεια βάρους και έχει ενεργά συστατικά κατά του Αλτσχάιμερ.

Αντενδείκνυται μόνον σε περιπτώσεις αναιμίας γιατί επιβραδύνει την απορρόφηση του σιδήρου.

Μαύρη Σοκολάτα

Περιέχει πολυφαινόλες που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Είναι τροφή που βοηθά τη λειτουργία του εγκεφάλου, απλά επιλέγουμε σοκολάτες χωρίς πρόσμιξη ζάχαρη και με ποσοστό σε κακάο άνω του 68%

Η μαύρη σοκολάτα βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος και μας κάνει πιο όμορφες…

Σκόρδο

Τελικά όσο και να μην μας αρέσει το άρωμά του, είναι ευεργετικό για την υγεία μας. Καταπολεμά την υπέρταση, τις ημικρανίες, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες . Στο σκόρδο αποδίδονται αντιγηραντικές αλλά και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Λάχανο

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων. Καλύτερα είναι να το καταναλώνουμε ωμό αφού το πλύνουμε προσεκτικά με νερό και ξύδι. Αν θέλουμε να το βράσουμε καλύτερα είναι στον αχνό.

 Καρότο

arrot and pumpkin cream-soup. Vegetarian vegetables soup. Close up.

 Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και βιταμίνες και συμβάλει μεταξύ άλλων και στην καλή διατήρηση της όρασης. Ωμό ή σε τριμμένο σε σαλάτα είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας.

Κόκκινα φρούτα του δάσους

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Έχουν και χαμηλές θερμίδες οπότε μπορούμε να καταναλώσουμε όση ποσότητα θέλουμε. Βοηθούν στην αντιγήρανση των κυττάρων και είναι σύμμαχοι στη μάχη με την κατάθλιψη.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !