Ρεβίθια σούπα με σπανάκι και αρωματικά

Τα μυστικά των Chef

Τα ρεβίθια είναι μια υπερτροφή της κουζίνας povera. Είναι νόστιμα και πρωταγωνιστούν σε πολλές γευστικές δημιουργίες. Τα ρεβίθια είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας. Αποτελεί μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας. Περιέχει αρκετά αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ,  βιταμίνες και άλατα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλιο. Μας προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο, την αρτηριοσκλήρωση, την οστεοπόρωση, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και άλλες παθήσεις.

Χρόνος παρασκευής 50 λεπτά / Χρόνος αναμονής 8 ώρες / Εύκολο

Ρεβίθια σούπα με σπανάκι και αρωματικά

Από τον Σπύρο Νάκο executive chef

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. ρεβίθια, βραστερά

200 γρ. σπανάκι φρέσκο

1 λίτρο νερό εμφιαλωμένο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 καρότα μέτρια, κομμένα σε ροδέλες

2 ντομάτες, κομμένες σε χοντρά καρέ χωρίς τους σπόρους

2 κ.σ πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής              

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό προσθέτοντας μισό κουταλάκι και λιγότερο ακόμα σόδα.

Την επομένη ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα σουρώνουμε.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε τσιμπώντας το με το χέρι.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ που αραιώνουμε με νερό, τα ρεβίθια, το δεντρολίβανο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-35 λεπτά.

Μετά τα 20 λεπτά προσθέτουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Τέλος προσθέτουμε, αφού δοκιμάσουμε το αλάτι και τα πιπέρια.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας ελαφρά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και συνοδεύουμε με τόνο ή κάποιο αλίπαστο που ταιριάζουν πολύ…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !