Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η μαύρη ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος ή ακομα και λευκή. Τη ζάχαρη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με καστανή και αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε ροζ πιπέρι για «πιπεράτες» καταστάσεις…

Ακόμα για τους vegan μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας και η γεύση θα είναι απίθανη.

 Σπιτική σοκολάτα ζεστή

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

 Υλικά για 2 άτομα

100 γρ. μαύρης σοκολάτας

500ml φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ

100 ml εμφιαλωμένο νερό

2 κ.σ. ζάχαρη ανακατεμένη με βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα χωρίς να βράσουν και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε να ζεσταθούν και να πάρουν μια βράση για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας στην κατσαρόλα και χτυπάμε με το σύρμα δυνατά, για να διαλυθούν μέχρι να έχουμε και ένα ελαφρύ αφρό.

Σερβίρουμε την πλούσια ζεστή σοκολάτα σε δύο κούπες και δίπλα βάζουμε και ένα σοκολατάκι ή μπισκοτάκι.

Πασπαλίζουμε τη ζεστή σοκολάτα με κόκκους σοκολάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !