Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η μαύρη ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος ή ακομα και λευκή. Τη ζάχαρη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με καστανή και αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε ροζ πιπέρι για «πιπεράτες» καταστάσεις…

Ακόμα για τους vegan μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας και η γεύση θα είναι απίθανη.

 Σπιτική σοκολάτα ζεστή

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

 Υλικά για 2 άτομα

100 γρ. μαύρης σοκολάτας

500ml φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ

100 ml εμφιαλωμένο νερό

2 κ.σ. ζάχαρη ανακατεμένη με βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα χωρίς να βράσουν και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε να ζεσταθούν και να πάρουν μια βράση για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας στην κατσαρόλα και χτυπάμε με το σύρμα δυνατά, για να διαλυθούν μέχρι να έχουμε και ένα ελαφρύ αφρό.

Σερβίρουμε την πλούσια ζεστή σοκολάτα σε δύο κούπες και δίπλα βάζουμε και ένα σοκολατάκι ή μπισκοτάκι.

Πασπαλίζουμε τη ζεστή σοκολάτα με κόκκους σοκολάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γαρίδες σαγανάκι

Ένας απίθανος μεζές για ούζο ή κρασί. Μοσχομυρίζει θάλασσα και γίνεται σε χρόνο dt. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμη σάλτσα και το τυράκι που...

Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να...

Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες. Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει...

9 + 1 τρόποι για να περάσουν όμορφα τα παιδιά σας στο σπίτι

Τα σχολεία είναι κλειστά πολύ καιρό λόγω των ειδικών συνθηκών coronavirus. Έτσι τα παιδιά είναι περιορισμένα στο σπίτι και γρήγορα βαριούνται. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε...

Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα. Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !