Σπιτική ζεστή σοκολάτα

Τα μυστικά των Chef

Ένα ρόφημα αγαπησιάρικο για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται πανεύκολα και κυρίως αρέσει πολύ. Αν δεν σας αρέσει η μαύρη ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος ή ακομα και λευκή. Τη ζάχαρη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με καστανή και αντί για βανίλια μπορείτε να βάλετε ροζ πιπέρι για «πιπεράτες» καταστάσεις…

Ακόμα για τους vegan μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας και η γεύση θα είναι απίθανη.

 Σπιτική σοκολάτα ζεστή

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

 Υλικά για 2 άτομα

100 γρ. μαύρης σοκολάτας

500ml φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ

100 ml εμφιαλωμένο νερό

2 κ.σ. ζάχαρη ανακατεμένη με βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και το γάλα χωρίς να βράσουν και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε να ζεσταθούν και να πάρουν μια βράση για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας στην κατσαρόλα και χτυπάμε με το σύρμα δυνατά, για να διαλυθούν μέχρι να έχουμε και ένα ελαφρύ αφρό.

Σερβίρουμε την πλούσια ζεστή σοκολάτα σε δύο κούπες και δίπλα βάζουμε και ένα σοκολατάκι ή μπισκοτάκι.

Πασπαλίζουμε τη ζεστή σοκολάτα με κόκκους σοκολάτας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !