Κεμπάπ Ανατολίτικο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας». Το σίγουρο είναι ότι συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι μυσταγωγία για την καλή ευφορία της γης, την άνοιξη.

Το κεμπάπ σερβίρεται με σαλάτα ταμπουλέ, χούμους, μελιτζανοσαλάτα, ψητές ντομάτες και τζατζίκι.

Κεμπάπ Ανατολίτικο  

Προετοιμασία 15 λεπτά, χρόνος αναμονής 2-3 ώρες, Ψήσιμο 20 λεπτά, Μέτρια δυσκολία

Υλικά για 4 άτομα

1½ κιλό κιμά από αρνί ή ανάμεικτο με μοσχάρι ή μοσχάρι

2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ μπούκοβο

Μισό κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις σούβλες

2 κούπες λεμονιού και λίγο τσίπουρο

Τρόπος Παρασκευής

Ξεπλένουμε κάθε σούβλα με λεμόνι και μετά τις περνάμε με τσίπουρο για να μοσχομυρίσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το βούτυρο, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το κύμινο, το μπούκοβο, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ζυμώνοντας μια φορά ακόμα.

Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα πλάθουμε σαν μεγάλο σουτζουκάκι.

Το ακουμπάμε πάνω στο χέρι μας και βάζουμε τη σούβλα πάνω στον κιμά, πιέζοντάς και σφίγγοντας τον κιμά να κολλήσει στη σούβλα. Πιέζουμε τον κιμά για να πάρει το σύνηθες σχήμα του κεμπάπ.

Ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς 4 φορές.

Εναλλακτικά ψήνουμε τα κεμπάπ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και τα γυρίζουμε 4 φορές, για να ψηθούν καλά.

Σερβίρουμε το κεμπάπ πάνω σε λεπτά αραβικά πιτάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γαρίδες σαγανάκι

Ένας απίθανος μεζές για ούζο ή κρασί. Μοσχομυρίζει θάλασσα και γίνεται σε χρόνο dt. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμη σάλτσα και το τυράκι που...

Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να...

Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες. Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει...

9 + 1 τρόποι για να περάσουν όμορφα τα παιδιά σας στο σπίτι

Τα σχολεία είναι κλειστά πολύ καιρό λόγω των ειδικών συνθηκών coronavirus. Έτσι τα παιδιά είναι περιορισμένα στο σπίτι και γρήγορα βαριούνται. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε...

Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα. Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !