Κεμπάπ Ανατολίτικο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας». Το σίγουρο είναι ότι συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι μυσταγωγία για την καλή ευφορία της γης, την άνοιξη.

Το κεμπάπ σερβίρεται με σαλάτα ταμπουλέ, χούμους, μελιτζανοσαλάτα, ψητές ντομάτες και τζατζίκι.

Κεμπάπ Ανατολίτικο  

Προετοιμασία 15 λεπτά, χρόνος αναμονής 2-3 ώρες, Ψήσιμο 20 λεπτά, Μέτρια δυσκολία

Υλικά για 4 άτομα

1½ κιλό κιμά από αρνί ή ανάμεικτο με μοσχάρι ή μοσχάρι

2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ μπούκοβο

Μισό κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις σούβλες

2 κούπες λεμονιού και λίγο τσίπουρο

Τρόπος Παρασκευής

Ξεπλένουμε κάθε σούβλα με λεμόνι και μετά τις περνάμε με τσίπουρο για να μοσχομυρίσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το βούτυρο, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το κύμινο, το μπούκοβο, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ζυμώνοντας μια φορά ακόμα.

Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα πλάθουμε σαν μεγάλο σουτζουκάκι.

Το ακουμπάμε πάνω στο χέρι μας και βάζουμε τη σούβλα πάνω στον κιμά, πιέζοντάς και σφίγγοντας τον κιμά να κολλήσει στη σούβλα. Πιέζουμε τον κιμά για να πάρει το σύνηθες σχήμα του κεμπάπ.

Ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς 4 φορές.

Εναλλακτικά ψήνουμε τα κεμπάπ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και τα γυρίζουμε 4 φορές, για να ψηθούν καλά.

Σερβίρουμε το κεμπάπ πάνω σε λεπτά αραβικά πιτάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !