Κεμπάπ Ανατολίτικο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια αυθεντική γεύση της φωτιάς, για κάθε γιορτή και ειδικότερα για την Τσικνοπέμπτη που σηματοδοτεί την Αποκριά. Το έθιμο θέλει στα σπίτια να ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας». Το σίγουρο είναι ότι συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι μυσταγωγία για την καλή ευφορία της γης, την άνοιξη.

Το κεμπάπ σερβίρεται με σαλάτα ταμπουλέ, χούμους, μελιτζανοσαλάτα, ψητές ντομάτες και τζατζίκι.

Κεμπάπ Ανατολίτικο  

Προετοιμασία 15 λεπτά, χρόνος αναμονής 2-3 ώρες, Ψήσιμο 20 λεπτά, Μέτρια δυσκολία

Υλικά για 4 άτομα

1½ κιλό κιμά από αρνί ή ανάμεικτο με μοσχάρι ή μοσχάρι

2 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. κανέλα

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ μπούκοβο

Μισό κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις σούβλες

2 κούπες λεμονιού και λίγο τσίπουρο

Τρόπος Παρασκευής

Ξεπλένουμε κάθε σούβλα με λεμόνι και μετά τις περνάμε με τσίπουρο για να μοσχομυρίσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το βούτυρο, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το κύμινο, το μπούκοβο, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ζυμώνοντας μια φορά ακόμα.

Χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα πλάθουμε σαν μεγάλο σουτζουκάκι.

Το ακουμπάμε πάνω στο χέρι μας και βάζουμε τη σούβλα πάνω στον κιμά, πιέζοντάς και σφίγγοντας τον κιμά να κολλήσει στη σούβλα. Πιέζουμε τον κιμά για να πάρει το σύνηθες σχήμα του κεμπάπ.

Ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς 4 φορές.

Εναλλακτικά ψήνουμε τα κεμπάπ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και τα γυρίζουμε 4 φορές, για να ψηθούν καλά.

Σερβίρουμε το κεμπάπ πάνω σε λεπτά αραβικά πιτάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

5 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το φούτερ σου

Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η ζέστη έχει υποχωρήσει και την θέση της πήρε το αεράκι και...

Ένα όμορφο ντεκολτέ φέτος είναι must

Ένα περιποιημένο ντεκολτέ χαρίζει ιδιαίτερη γοητεία στη γυναίκα. Η τάση της φετινής μόδας το αναδεικνύει, πρέπει λοιπόν να δράσουμε γρήγορα… Τελικά είναι η πιο ευαίσθητη...

Κέικ με γιαούρτι και cranberries

Ένα κέικ που θα λατρέψετε… αφού είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό με πορτοκάλι, γιαούρτι αλλά και cranberries, που ανήκουν στις υπερτροφές. Eίναι ό,τι καλύτερο...

Τα μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι…

Η ευτυχία προϋποθέτει να βλέπουμε τη ζωή μας θετικά. Χρειάζεται αναζήτηση, δύναμη, αισιοδοξία, προσαρμοστικότητα και προσπάθεια. Αν παρατηρήσετε τους ανθρώπους που είναι ευτυχισμένοι και...

Μοσχαράκι με παπαρδέλες

Μια γευστική δημιουργία φθινοπωρινή, πολύ νόστιμη. Το απόλυτο comfort food  ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους. Τα τριγωνάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρας πολύ μας άρεσαν, γιατί δεν...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !