Μανταρίνια με σοκολάτα και φουντούκια

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκάκι πειρασμός. Μια μπουκίτσα σοκολάτας με φουντούκια, που δροσίζεται από το χυμό μανταρινιού. Γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και αρέσει πολύ.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα μανταρίνια είναι μικρές βόμβες βιταμινών, τα φουντούκια το ίδιο και η μαύρη σοκολάτα ότι πεις…

Eίναι και ένας έξυπνος τρόπος να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε φρούτα, έστω τυλιγμένα με σοκολάτα που τόσο αγαπούν. Την ίδια τεχνική μπορείτε να εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας διάφορα φρούτα μπανάνα, πορτοκάλι, φράουλα.

Αξίζει να το δοκιμάσετε…

Μανταρίνια με σοκολάτα και φουντούκια

Από τον Κωνσταντίνο Συντάκα, executive chef  

Υλικά για 4 άτομα

8 μανταρίνια, κατά προτίμηση κλημεντίνες

100 γρ. μαύρη σοκολάτα

50 γρ. σπασμένα φουντούκια

Τρόπος παρασκευής

Ξεφλουδίζουμε τις κλημεντίνες και ξεχωρίζουμε κάθε φέτα μανταρινιού.

Σε μπολ βάζουμε τα σπασμένα φουντούκια.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με την μαρίζ.

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι μανταρίνι και βουτάμε την άκρη μέχρι τη μέση περίπου, στη ζεστή λιωμένη σοκολάτα.

Αμέσως μετά το περνάμε από τα φουντούκια γυρίζοντάς κάθε φετούλα και από τις δύο μεριές για να κολλήσουν επάνω όσο το δυνατόν περισσότεροι ξηροί καρποί.

Αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσουν για μερικά λεπτά μέχρι να κρυώσει και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροSmoothie Alexander
Επόμενο άρθροΣπιτική ζεστή σοκολάτα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !