Στην απόλαυση του καφέ λέμε ναι

Tips

Πάμε για καφέ;

H λέξη και μόνο σηματοδοτεί την απόλαυση… ένα relax με φίλους ή συνεργάτες, με τα ενήλικα παιδιά μας ή με τον σύντροφό μας… ή ακόμα ένα ευχάριστο διάλειμμα στον σκυλοπερίπατό μας… Ακόμα μας δίνει την ευκαιρία να απομονωθούμε και να απολαύσουμε την προσωπική μας στιγμή…

Ο καφές μας ξυπνά … μας βοηθά να συγκεντρωθούμε … ή ακόμα ένας περιποιημένος καφές αποτελεί την καλύτερη επίγευση ενός πλούσιου γεύματος…

Ο καφές είναι το αγαπημένο ποτό του πολιτισμένου κόσμου έλεγε ο Thomaw Jefferson, 1743-1826, 3oς Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το ρόφημα του καφέ παρασκευάζεται από τα καβουρδισμένα και αλεσμένα σπέρματα της καφέας ή καφεόδεντρου και πολλές φορές δαιμονοποιήθηκε για διάφορες συμφορές που μπορούν να συμβούν στην υγεία ενός ανθρώπου, όμως ένα καφεδάκι το πρωί και ένα το απόγευμα κάνει καλό καθώς έχει πολλά οφέλη.

Ο καφές λειτουργεί σαν αντικαταθλιπτικό σύμφωνα με έρευνα που έδειξε, πως οι γυναίκες που έπιναν 2-3 φλιτζάνια καφέ τη μέρα, έριχναν τις πιθανότητες να εμφανίζουν κατάθλιψη στο μέλλον.

Η κατανάλωση δυο φλιτζανιών τη μέρα βελτιώνει τη μνήμη ενώ υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των μειωμένων πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου του Alzheimer.

Ένα espresso freddo, xωρίς ζάχαρη από τα καλύτερα χαρμάνια απολαμβάνοντας τον Θερμαϊκό από τα μπαλκόνια του περίφημου εστιατορίου/πολυχώρου Αγιολί στη Θεσσαλονίκη… όνειρο

Ο καφές χωρίς ζάχαρη και γάλα σκέτος ή με ελάχιστη στέβια βοηθά  να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, αλλά και να χάσετε βάρος, γιατί ξεγελά την πείνα.

Τελευταία ιατρική έρευνα αναφέρει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της προσλαμβανόμενης καφεΐνης από τον καφέ και των χαμηλών πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου του Parkinson, ενώ ο καφές είναι η τροφή με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Η καφεΐνη ενισχύει όχι μόνο τις αντοχές αλλά την απόδοση των ανθρώπων στην εργασία τους.

Προηγούμενο άρθροZήσε τις διακοπές σου αλλιώς…
Επόμενο άρθροΤζατζίκι δροσερό

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !