Τζατζίκι δροσερό

Τα μυστικά των Chef

Καλοκαιρινή δροσιά…

Μια νότα δροσιά και παράλληλα μια νότα ενδυνάμωσης για τον οργανισμό μας … μια σαλάτα – άλειμμα superfood που συντροφεύει πολλά από τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Με φρυγανισμένο ψωμάκι δίπλα σε άλλα μεζεδάκια μας κάνει κλικ για ούζο.

Σας έχουμε δώσει και τη συνταγή για το γιαούρτι με τη δική σας υπογραφή ετοιμάζετε όσο θέλετε με φρέσκο γάλα και το στεγνώνετε σε σακούλα και έχετε μέσα σε λίγα λεπτά ένα τζατζίκι διατροφικό θησαυρό.

Το κόλπο για να μην σας πειράξει το σκόρδο και να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά του είναι να αφαιρέσετε την πράσινη φύτρα του και βέβαια ο δυόσμος που μπορείτε να το διακοσμήσετε και να το μασουλίσετε μια χαρά κάνει την δουλειά του.

Τζατζίκι της Χρυσούλας

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Yλικά

 500 γρ. γιαούρτι σακούλας εξαιρετικής ποιότητας

2 μεγάλα αγγούρια

4 σκελίδες σκόρδο

ξύδι δυνατό από λευκό κρασί

ελαιόλαδο εκλεκτό

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Το Γαλαξίδι της ομορφιάς και της δροσιάς

Tρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τα αγγούρια που έχουμε βάλει στο ψυγείο για να δροσίσουν και τα ξεφλουδίζουμε.

Με τον τρίφτη στη χοντρή πλευρά τα τρίβουμε και τα αφήνουμε μέσα στο σουρωτήρι, να στραγγίξουν καλά. Αν θέλουμε πιέζουμε και με τα δάχτυλά μας να φύγουν τα πολλά υγρά.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο γουδί για να λιώσει.

Βάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αγγούρι, το σκόρδο, το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε ρίχνουμε σιγά-σιγά το ξύδι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε συνεχώς από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Δοκιμάζουμε και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο ή ξύδι ή ακόμα και αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε το τζατζίκι σε αεροστεγές μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει για 2-3 ώρες.

Σερβίρουμε ρίχνοντας στην επιφάνεια ελαιόλαδο, τριμμένο πιπέρι και διακοσμούμε με ελιές Αμφίσσης.

Μικρά Μυστικά

Αν δεν έχουμε στραγγιστό γιαούρτι, χρησιμοποιούμε πλήρες γιαούρτι και το βάζουμε σε ένα τουλπάνι για 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !