Η υγρή γκρανόλα είναι μια υπερτροφή αφού περιέχει βρώμη, ξηρούς καρπούς και υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να περιχύσετε το γιαούρτι ή την κρέμα μας με την γκρανόλα ή να την αλείψετε στο ψωμί σας για να είναι τα πρωινά σας δυνατά για να αντέξετε την πίεση της ημέρας.
Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Πολύ εύκολη
Superfood υγρή γκρανόλα
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 8 άτομα
3 μπανάνες
200 γρ βρώμης
150 γρ. καρύδα τριμμένη
150 γρ. φιστίκι αράπικο
50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
2 κ.σ κανέλα Κεϋλάνης
200 ml λάδι καρύδας
1 κ.γ. μαστίχα Χίου, σε σκόνη
1 κ.σ. μέλι
Tρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε με το πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρέ.
Προσθέτουμε τη βρώμη, την καρύδα, το φιστίκι, το φιλέ αμυγδάλου και την κανέλα Κεϋλάνης και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί του φούρνου και απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια της μαρίζ στρώνοντας και την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα για μια ώρα.
Παράλληλα κάθε 20 λεπτά, ανακατεύουμε τα υλικά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μόλις ψηθούν μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
Προσθέτουμε και το λάδι καρύδας, τη μαστίχα Χίου, το μέλι και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο άλειμμα.
Διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εκτός ψυγείου για έως και 2 εβδομάδες. Όταν όμως το ανοίξουμε τότε διατηρείτε μόνον στο ψυγείο.