Σύκα Κύμης γεμιστά

Tips

Μια μπουκιά superfood, που πλημμυρίζει με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Γίνεται πολύ εύκολα και έχει χρώματα και γεύση ονειρική.

Οι γιορτές έρχονται και τα γεμιστά σύκα είναι το ιδεατό snack για κάθε στιγμή και συνοδεύει αρμονικά μια παλέτα τυριών, αλλά και τη σαμπάνια ή ένα ωραίο ροζέ κρασί. Η αφθονία των ξηρών καρπών και φρούτων πιστεύεται ότι φέρνει χαρά και ευεξία στο σπίτι.

Εννοείται ότι αντικαθιστά με τον καλύτερο τρόπο ένα γλυκό … όταν μας πιάνουν οι γνωστές λιγούρες…

Όλα τα υλικά μας είναι αποξηραμένα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Σύκα Κύμης γεμιστά

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Υλικά   

35-40 αποξηραμένα σύκα Κύμης ΠΟΠ

1 φλιτζάνι του τσαγιού ψίχα φιστικιού Αιγίνης ΠΟΠ

1 φλιτζάνι του καφέ ψίχα αμυγδάλου, σε κομμάτια

1 φλιτζάνι του καφέ κουκουνάρι

1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερις

1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα γκότζι μπέρις

50-80 γρ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθέων

Ροζ πιπέρι, σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Μέσα σε μπολ ρίχνουμε όλους τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε με το χέρι μας.

Περιχύνουμε με μέλι και ανακατεύουμε και πάλι.

Πασπαλίζουμε με λίγο ροζ πιπέρι.

Ανοίγουμε στη μέση τα λευκά σύκα Κύμης με κοφτερό μαχαίρι χωρίς να τα αποκόψουμε εντελώς.

Γεμίζουμε κάθε σύκο με ένα κουταλάκι από τη γέμιση και το κλείνουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα.

Μικρά μυστικά

Αν περισσέψουν … μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε γυάλινο μπολ που κλείνει ερμητικά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !