Συμβουλές για σπιτική ζύμη πίτσας

Tips

Τί καλύτερο από μια καλοφτιαγμένη σπιτική πίτσα! Με τα υλικά που μας αρέσουν και στην ποσότητα που τα επιθυμούμε. Όσο για τη ζύμη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Μερικές συμβουλές και η αλάνθαστη συνταγή μας αρκούν για να γίνει καλύτερη και από όσο φαντάζεσαι!

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για πίτσα

700 ml χλιαρό νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

2 κ.γ. ζάχαρη

2,5 κ.γ αλάτι

Αλεύρι για το άνοιγμα (κατά προτίμηση καλαμποκιού)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.

Ανοίγουμε στη μέση έναν λάκκο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό.

Ανακατεύουμε το μίγμα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.

Όταν το μίγμα μετατραπεί σε αραιή ζύμη αποσύρουμε από τη λεκάνη και συνεχίζουμε το ζύμωμα στο τραπέζι.

Όσο περισσότερο ζυμώνουμε τόσο πιο ελαστική και ευκολόπλαστη γίνεται η ζύμη μας.

Λαδώνουμε μια μεγάλη λεκάνη και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για  2 ώρες ώστε να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια, ανάλογα και με το μέγεθος πίτσας που επιθυμούμε.

Ρίχνουμε στο τραπέζι αλεύρι καλαμποκιού ή απλό αλεύρι, αν δεν έχουμε.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με τα δάχτυλα αν επιθυμούμε η ζύμη μας να γίνει αφράτη ή με τον πλάστη αν τη θέλουμε λεπτή και τραγανή.

Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στο ζυμάρι μας μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο σε σκόνη, παρμεζάνα, ρίγανη ή βασιλικό.

Για το ψήσιμο ρυθμίζουμε τον φούρνο μας στη λειτουργία ψησίματος πίτσας ή προθερμαίνουμε στην πάνω+ κάτω αντίσταση και μόλις βάλουμε μέσα την πίτσα απενεργοποιούμε την πάνω αντίσταση και ψήνουμε μόνο στην κάτω με τη σχάρα μας χαμηλά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !