Οργάνωση του ντουλαπιού κάτω από τον νεροχύτη

Tips

Το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση αποθηκευτικού χώρου.  Από τη μία βρίσκεται συνήθως σε κεντρικότατο σημείο της κουζίνας οπότε βολεύει να τοποθετούμε πράγματα που χρειαζόμαστε τακτικά, από την άλλη δεν είναι και πολύ βολικό σαν χώρος γιατί παρεμβάλλονται οι σωληνώσεις από τον νεροχύτη και το πλυντήριο πιάτων καθώς και ο ίδιος ο νεροχύτης που το κάνει να μην είναι αξιοποιήσιμο σε όλο του το ύψος. Ας δούμε όμως τί μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο συγκεκριμένο ντουλάπι.

  1. Τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων, τα υγρά πιάτων, τα απολυμαντικά, τα υγρά καθαρισμού φούρνου και εστιών, καθώς και για τα πανάκια καθαρισμού, λεκάνες, κουβαδάκια, γάντια κ.α.
  2. Το λάδι και το ξύδι. Το συγκεκριμένο ντουλάπι αποτελεί έναν πολύ βολικό χώρο για να αποθηκεύουμε τον τενεκέ με το λάδι και τα μπουκάλια με ξύδι. Το εσωτερικό ύψος του ντουλαπιού συνήθως είναι αρκετό σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ντουλάπια που ενδιάμεσα παρεμβάλλονται ράφια.
  3. Πατάτες, κρεμμύδια και σκόρδα. Τα συγκεκριμένα λαχανικά δεν χρειάζονται ψυγείο και πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από το φως και τη ζέστη. Τα τοποθετούμε σε καλαθάκια ή πλαστικά κουτάκια για να τα έχουμε τακτοποιημένα και να τα βρίσκουμε εύκολα.
  4. Σακούλες και συσκευασίες προς ανακύκλωση. Σε ένα καλαθάκι ή κουτί μπορούμε να μαζεύουμε τις πλαστικές σακούλες μας , τις σακούλες που χρησιμοποιούμε στο σούπερ μάρκετ, τις σακούλες σκουπιδιών και να έχουμε έναν μικρό κάδο ή σακί που θα συγκεντρώνουμε τις συσκευασίες για ανακύκλωση.
  5. Απορρίμματα. Το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη είναι ιδανικό για να τοποθετήσουμε τον κάδο των σκουπιδιών γιατί έτσι ο κάδος δεν θα πιάνει χώρο στον πάγκο μας αλλά και γιατί βολεύει αφού τα σκουπίδια του νεροχύτη θα τα πετάμε κατευθείαν. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να αδειάζουμε και να καθαρίζουμε τακτικά τον κάδο για να μην μυρίζει.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !