Τα μυστικά για να διαλέξουμε το καρπούζι

Tips

Μην νομίσετε ότι είναι εύκολο να διαλέξετε ένα καρπούζι, που θα σας βγάλει «ασπροπρόσωπους» για να μην ακούσετε «μάπα το καρπούζι» …

Εμείς θα σας «μυούμε» στα μυστικά επιλογής τους

  • Κάθε καρπούζι στη μια πλευρά έχει το σημάδι του, που υποδηλώνει τη θέση που ακουμπούσε στο έδαφος. Παλαιότερα μάλιστα ή ακόμα και σήμερα στις βιολογικές καλλιέργειες έστρωναν άχυρο σε αυτή την πλευρά.
    • Αν είναι πράσινο ή ασπρίζει το καρπούζι είναι άγουρο
    • Αν όμως είναι έντονο κίτρινο αυτό το σημάδι μαρτυρά την ωριμότητά του.
    Αυτό θα επιλέξετε.
  • Ο ήχος του καρπουζιού, όταν χτυπάς ελαφρά στη μέση
    παίζει ρόλο σημαντικό στην ποιότητα.
    • Αν ο ήχος του είναι βαρύτονος, δηλαδή βαθύς και υπόκωφος το καρπούζι είναι ζουμερό και νόστιμο.
    • Αν ο ήχος είναι σύντομος και κοφτός τότε το καρπούζι είναι πολύ άγουρο.
  • Το κοτσάνι έχει τη δική του συμμετοχή στην επιλογή του απόλυτου καλοκαιρινού φρούτου, αφού κρατά καλά κρυμμένο το μυστικό της φρεσκάδας του.
    • Αν έχει χλωρό κοτσάνι και οπωσδήποτε πράσινο σημαίνει ότι είναι φρέσκοκομμένο.
    • Αν είναι ξερό το κοτσανάκι του, σημαίνει ότι έχει μείνει πάρα πολλές ημέρες στην αποθήκη και ίσως στον ήλιο.
  • Ένα άλλο μυστικό είναι «ένα δροσερό μπανάκι» πριν μπει στο ψυγείο, για να καθαρίσει καλά.

  • Το αφήνουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες στο ψυγείο να δροσίσει.
    • Αν τυχόν και μείνει καρπούζι από την «επιδρομή», τότε το καλύπτουμε με διαφάνεια ή το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε μπολ κλεισμένο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !