Τα μυστικά για να πετύχουμε στη ζωή …

Tips

H επιτυχία στη ζωή είναι καθαρά θέμα οργάνωσης και προγραμματισμού. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας και να έχουμε μια επιτυχημένη ζωή.

Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε καθημερινά για να πετύχουμε τους στόχους μας; 

Ακολουθούμε τις συμβουλές του Πανεπιστημίου του Harvard, που προσφέρει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργειών ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει την παραγωγικότητα, μειώνοντας το άγχος, εξασφαλίζοντας έτσι της προϋποθέσεις για επιτυχία στην εργασία αλλά και την ίδια τη ζωή …

Μάλιστα θεωρείται ότι η ένταξη αυτού του προγράμματος στην καθημερινότητά μας, είναι το κλειδί της επιτυχίας για οτιδήποτε αποφασίσουμε να κάνουμε.

Μείωση της αναβλητικότητας

Στο Business Insider, δημοσιεύτηκε αυτή η μελέτη του Harvard, που υποστηρίζει την ανάγκη ψυχολογικής προετοιμασίας, ώστε να εκλείψει ή να μειωθεί η αναβλητικότητα.

Στόχος είναι να βοηθηθούμε ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα την ημέρα μας και βέβαια να μάθουμε να ιεραρχούμε τις ανάγκες και το χρόνο μας.

Στη συγκεκριμένη μελέτη διακρίνουμε τη ψυχική προετοιμασία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με τις δυσκολίες της, στοχεύοντας στη μείωση της αναβλητικότητας, του stress, καθώς επίσης και τον μεγάλο φόρτο εργασιών.

Σχεδιασμός  

Μπορούμε να γίνουμε πιο παραγωγικοί, αυτό είναι σίγουρο. Η μεθοδολογία που ακολουθείτε έχει τον όρο Timeboxing.

Ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και πάνω από όλα η ιεράρχηση προτεραιοτήτων είναι οι τρεις βασικοί άξονες δραστηριοτήτων.

Ας ξεχαστούμε …

Ο εγκέφαλος έχει ανάγκη να «αδειάσει» από κάθε σκέψη ή υποχρέωση. Ο καθαρός εγκέφαλος θα βοηθήσει στην παραγωγή νέων ιδεών και την αξιολόγηση των στόχων που έχουμε θέσει για την επιτυχία μας.

Η  μέθοδος βέβαια αυτή είναι παλιά. Ας μην ξεχνάμε ότι οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες όλων των εποχών, όταν τελείωναν το έργο το κάλυπταν για κάποιες ημέρες και δεν είχαν καμία επαφή μαζί του, ούτε καν έμπαιναν στοn χώρο.  Όταν αποκάλυπταν το έργο, το μυαλό τους είχε αδειάσει από τα χρώματα, τα σχήματα και τις ιδέες, οπότε έκαναν τις όποιες διορθώσεις και αξιολογούσαν με μια άλλη ματιά  το έργο τους.

Το «άδειασμα» του εγκεφάλου από κάθε σκέψη βοηθά να δείτε με άλλη ματιά και να αξιολογήσετε καλύτερα τους στόχους σας.

Προτεραιότητες

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα είναι να αξιολογήσουμε τον προγραμματισμό των εργασιών όπως τα έχετε καταγράψει.

Θα πρέπει να ιεραρχήσουμε τις εργασίες μας και να επιλέξουμε τις άμεσα παραδοτέες, τις πιο σημαντικές, τις λιγότερο σημαντικές και αυτές που μπορούν να περιμένουν.

Αυτό θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε την προσοχή μας και την προσπάθειά μας στις ενέργειες, που πρέπει να πραγματοποιήσουμε άμεσα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτός ο προγραμματισμός θα μας βοηθήσει να μην παραλείψουμε σημαντικές ενέργειες και αναγκαστούμε να δουλέψουμε διπλά ώστε να τις τακτοποιήσουμε. Έτσι γλυτώνουμε το άγχος και την επιπλέον εργασία.

Προγραμματισμός

Όλα μπορούμε να τα προλάβουμε με σωστό προγραμματισμό.

Χωρίζουμε την ημέρα μας σε χρονικές περιόδους επιλέγοντας και καταγράφοντας την ώρα που απαιτεί η κάθε εργασία, είτε πρόκειται για την καθημερινότητα στο εργασιακό περιβάλλον, είτε πρόκειται για την προσωπική μας ζωή…

Τελικά το πλεονέκτημα αυτής της  προσέγγισης της μελέτης του Harvard είναι η προσωποκεντρική θεώρηση, αφού εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε για όλα…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !