Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

Tips

Μια γευστική δημιουργία,  που σηματοδοτεί το ελληνικό καλοκαίρι. Φρέσκα ντελικάτα λουλούδια κολοκυθιού που γεμίζονται με μείγμα τυριών που αγαπάμε και πολλά αρωματικά.

Τα απολαύσαμε στην παραλία του Ηραίου, στην πανέμορφη ακριτική Σάμο. Μέχρι να γίνουν οι κολοκυθοανθοί ή κολοκυθολούλουδα εμείς ταΐσαμε τα ψαράκια και τις χελωνίτσες στο ποταμάκι, που καταλήγει στη θάλασσα.

Απίθανος μεζές για το κρασί και τόσο νόστιμος…

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολο

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

Από την ταβέρνα Πανσέληνος, Ηραίον Σάμου

Υλικά

12 άνθη κολοκυθιών

2 αυγά

200 γρ. ανθότυρο

300 γρ. φέτα

½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένος

3-4 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για το κουρκούτι

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μεγάλο ποτήρι μπύρα

Μισό σφηνάκι ελαιόλαδο

Για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Αφαιρούμε προσεκτικά τον στήμονα του λουλουδιού και καθαρίζουμε ελαφρά τα λουλούδια με βρεγμένη πετσέτα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε και τα αυγά, το δυόσμο, το βασιλικό, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Γεμίζουμε τα άνθη με ένα κουταλάκι και κλείνουμε τα πέταλα, για να μην χυθεί η γέμιση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την μπύρα και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.

Με ένα κουτάλι βυθίζουμε κάθε ανθό στο κουρκούτι και τον βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με καυτό ηλιέλαιο.

Αφήνουμε να τηγανιστεί μέχρι να πάρει ένα ξανθό κόκκινο χρώμα και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί για να κρατήσει λίγο το λάδι.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με κρέμα γιαουρτιού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !