Τα μυστικά όσων έχουν πάντα καθαρό σπίτι

Tips

Ας το παραδεχτούμε. Το καθάρισμα του σπιτιού είναι για τους περισσότερους από εμάς μια όχι και τόσο ευχάριστη υπόθεση. Από την άλλη, ένα καθαρό σπίτι είναι επιθυμητό από όλους.  Ωστόσο, η καθαριότητα του σπιτιού θέλει χρόνο, κόπο, αφοσίωση  ή / και χρήματα αν προσλάβουμε κάποιο τρίτο άτομο για βοήθεια.

Άραγε το μυστικό όσων έχουν πάντα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι είναι ότι κρατούν όλη μέρα ένα ξεσκονόπανο στο χέρι; Σίγουρα όχι. Το μυστικό βρίσκεται στο γεγονός ότι έχουν εντάξει την καθαριότητα του σπιτιού στην καθημερινή τους ρουτίνα με έξυπνο τρόπο. Ας δούμε πώς.

Έχουν πρόγραμμα καθημερινών εργασιών

Ένα τακτοποιημένο σπίτι απαιτεί καθημερινή ενασχόληση χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πολλή δουλειά. Μερικά λεπτά της ώρας αρκούν για να γίνουν μερικά βασικά πράγματα, όπως το συμμάζεμα του καναπέ, το στρώσιμο του κρεββατιού, να συμμαζευτούν δηλαδή όσα με άλλα λόγια, δεν θα θέλαμε να δουν  τυχόν έκτακτοι επισκέπτες.

Αφήνουν τα παπούτσια τους έξω από το σπίτι

Τα παπούτσια μεταφέρουν μέσα στο σπίτι βρωμιά, ορατή και μη. Ιδιαίτερα τον χειμώνα που έχουμε στρωμένα τα χαλιά είναι πολύ σημαντικό να αφήνουμε τα παπούτσια έξω από την πόρτα. Όσο για τους καλεσμένους μας, αν δεν αισθανόμαστε άνετα να τους ζητήσουμε το ίδιο, ας έχουμε ένα απορροφητικό χαλάκι έξω από την πόρτα μας ώστε να τα σκουπίζουν καλά πριν μπουν.

Καθαρίζουν καθημερινά τον πάγκο της κουζίνας και τον νεροχύτη

Ο καθημερινός καθαρισμός των επιφανειών με τις οποίες έρχονται επαφή τα τρόφιμά μας είναι υψίστης σημασίας. Για αυτό, αποφεύγουμε να ακουμπάμε πολλά πράγματα πάνω στον πάγκο και τον καθαρίζουμε με απολυμαντικό μετά από κάθε χρήση.

Απομακρύνουν ό,τι δεν χρειάζονται

Είτε είναι έπιπλα, είτε είναι σκεύη και συσκευές, είτε είναι ρούχα, ό,τι έχει κάνει τον κύκλο ζωής του απομακρύνεται. Πωλείται, χαρίζεται ή ανακυκλώνεται. Έτσι απελευθερώνονται χώροι και το σπίτι είναι και φαίνεται πιο καθαρό.

Καθαρίζουν το μπάνιο καθημερινά

Το μπάνιο χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα. Πρέπει να απολυμαίνουμε καθημερινά τη λεκάνη εσωτερικά με χλώριο ή κάποιο άλλο απολυμαντικό σκεύασμα και να καθαρίζουμε με απολυμαντικά μαντηλάκια το χείλος, το εξωτερικό και το καπάκι. Τις υπόλοιπες επιφάνειες του μπάνιου μπορούμε να τις περνάμε σε καθημερινή βάση με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι και σε εβδομαδιαία βάση να τις καθαρίζουμε με υγρό για την καταπολέμηση των αλάτων και απολυμαντικό.

Τακτοποιούν καθώς κινούνται στο σπίτι

Δεν είναι απαραίτητο να ορίσουμε μια καθορισμένη ώρα για να συγυρίσουμε το σπίτι μας. Την ώρα που κινούμαστε μέσα στο σπίτι μπορούμε να τακτοποιούμε ό,τι βλέπουμε να μην βρίσκεται στη θέση του.

Ζητούν βοήθεια

Όλοι όσοι ζουν σε ένα σπίτι έχουν την υποχρέωση από τη μία να συνεισφέρουν στην καθαριότητα και από την άλλη να προσπαθούν να λερώνουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Για αυτό και δεν πρέπει να διστάζουμε να ζητάμε βοήθεια από τους συγκατοίκους μας, ακόμα και από τα παιδιά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !