Τα μυστικά για το μακιγιάζ του γάμου μας

Tips

Μήπως ήρθε η ώρα που ονειρευόσαστε μια ζωή … Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε πανέμορφη και χαρούμενη στο γάμο μας. Είναι η μέρα μας..

To σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν πρέπει να αφήνουμε στη τύχη την ημέρα του γάμου μας, προσέχουμε πολύ ότι αφορά την ομορφιά μας και βέβαια το μακιγιάζ. Άλλωστε οι φωτογραφίες που θα βγάλουμε θα είναι η ανάμνηση για μια ζωή…

Ποια είναι τα μυστικά για ένα αρμονικό μακιγιάζ γάμου;

Η επιλογή του make-up artist θα πρέπει να γίνει μετά από έρευνα είναι πολύ βασικό την ημέρα του γάμου σας, να είστε όμορφη και να είστε ο εαυτός σας.

Eίναι καλύτερα να επιλέξετε κάτι ανάμεσα σε ένα λαμπερό διαχρονικό μακιγιάζ και όχι ένα trendy μακιγιάζ, που σε λίγο θα ξεπεραστεί.

Μπορεί οι μακριές ένθετες βλεφαρίδες και τα φρύδια tattoo να σας αρέσουν τώρα, αλλά είναι τάση που σε λίγο καιρό βλέποντας τις νυφικές φωτογραφίες σας να μετανιώσετε.

Ο κατάλληλος  make-up artist μπορεί να αναδείξει τα πλεονεκτικά σημεία του προσώπου σας και να «εξαφανίσει» τα μειονεκτήματα, που έχουμε.

Διαλέξτε το μακιγιάζ που ταιριάζει στο style σας. Aν έχετε συνηθίσει να μακιγιάρεστε ελαφρά στην καθημερινότητά σας, δεν πρέπει να γίνει κάτι υπερβολικό στο γάμο σας.

Αν οι προσκεκλημένοι σας δεν σας αναγνωρίζουν λόγω του έντονου μακιγιάζ τότε δεν έχει πετύχει… Ο ρόλος του μακιγιάζ είναι να αναδεικνύει το πρόσωπο και όχι να το μεταμορφώνει. Μην ξεχνάτε ότι το μακιγιάζ αντανακλά την προσωπικότητά μας.

Λέμε λοιπόν, όχι στο υπερβολικό μακιγιάζ και τα γυαλιστερά χρώματα

Για να διαρκέσει το μακιγιάζ αρκετές ώρες θα πρέπει τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν να είναι αδιάβροχα μεγάλης διάρκειας… γιατί μπορεί να υπάρξουν και συγκινήσεις εκτός των άλλων. Θα πρέπει στο τέλος να περαστεί το πρόσωπο και με ένα spray για τη διατήρηση του μακιγιάζ.

Όλες οι περιποιήσεις προσώπου καθαρισμός, αποτρίχωση, θεραπείες διάφορες πρέπει να γίνουν την προηγούμενη εβδομάδα του γάμου, για να αποφύγουμε κοκκινίλες και τυχόν αντιδράσεις του δέρματος. Ας μην ξεχνάμε ότι το μακιγιάζ αν το δέρμα είναι ερεθισμένο και με σπυράκια λίγο μπορεί να το καμουφλάρει.

Επιλέξτε ένα επαγγελματία με εμπειρία σε μακιγιάζ γάμου, που χρησιμοποιεί ποιοτικά προϊόντα. Έτσι  θα σας συμβουλεύσει καλύτερα ώστε να κάνει κάτι συμβατό με την προσωπικότητά σας. Είναι σημαντικό επίσης να βεβαιωθείτε ότι ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής και για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί. Ειδικά το κραγιόν πρέπει να απλώνεται με  aplicateur στα χείλη και όχι απευθείας. Επίσης το βουρτσάκι για τη μάσκαρα πρέπει να είναι μιας χρήσης.

Είναι πολύ σημαντικό να είστε όμορφη και ήρεμη στο γάμο σας.

Ενυδάτωση προσώπου

Για να είναι το δέρμα μας ενυδατωμένο πρέπει πρώτα να είναι ο οργανισμός μας καλά ενυδατωμένος. Η διατροφή μας θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και σίγουρα θα πρέπει να πίνουμε πολύ νερό και χυμούς φρούτων και να εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας λαχανικά και φρούτα.

Έτσι το δέρμα μας, που είναι η βάση όλων, θα είναι σωστά προετοιμασμένο για να δεχθεί και να «κρατήσει» το μακιγιάζ. Εννοείται ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ενυδατικές κρέμες, αλλά χωρίς σωστή ενυδάτωση δεν μπορεί να αποδώσουν.

Η σωστή οργάνωση

Οι προετοιμασίες του γάμου είναι πολλές και πολυεπίπεδες. Πρέπει να είμαστε σωστά οργανωμένοι για να μην έχουμε black surprises την ημέρα του γάμου, που συνήθως το άγχος χτυπά κόκκινο.

Μην φροντίζετε για όλα εσείς και ξεχάσετε τη δική σας προετοιμασία, γιατί εσείς θα είστε η πρωταγωνίστρια.

Μην ψάχνετε για το μακιγιάζ του γάμου σας να βρείτε τον πιο φθηνό επαγγελματία, αλλά τον πιο ικανό. Οι παγίδες πολλές … μην επιλέξετε μια φίλη που ξέρει να μακιγιάρει… απευθυνθείτε σε ειδικούς και ζητείστε να δείτε τη δουλειά τους αν ταιριάζει με τα δικά σας γούστα.

Προγραμματίστε το ραντεβού με την make up artist εβδομάδες πριν και κάνετε ένα ή δύο δοκιμαστικά. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορες φωτογραφίες με το μακιγιάζ γάμου και εκείνοι θα σας συμβουλεύσουν πιο ταιριάζει με τη μορφολογία του προσώπου σας και με τον τύπο σας.

Τα δοκιμαστικά περιλαμβάνονται στην τιμή και φροντίστε να βγάλετε ορισμένες φωτογραφίες μετά το μακιγιάρισμα για να τις παρατηρήσετε καλύτερα και να αποφασίσετε όταν είστε ήρεμοι αν είστε ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα ή θα πρέπει να γίνει κάτι διαφορετικό.

Μην αφήσετε την τελευταία μέρα για διορθώσεις.

Ακολουθώντας τις συμβουλές μας όλα θα πάνε καλά και εμείς ευχόμαστε η ώρα η καλή …

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Προηγούμενο άρθροΦροντιστήριο ή ιδιαίτερα;
Επόμενο άρθροΑυθεντική Φάβα Φενεού

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !