Τα πόδια σας είναι κρύα … έχουμε τη λύση

Tips

Το χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες τα αγγεία συστέλλονται για να διατηρήσουν τη θερμοκρασία στα ζωτικά όργανα. Έτσι τα πόδια και τα χέρια κρυώνουν πιο εύκολα. Όταν μάλιστα υπάρχουν προβληματάκια κακής αιμάτωσης, τότε είναι ακόμα πιο ενοχλητικό…

Εμείς σας δίνουμε συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν. Αν όμως το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε αγγειολόγο.

Επιλέγουμε τα σωστά παπούτσια

Για να προστατέψουμε τα πόδια μας από το κρύο πρέπει να επιλέγουμε  σωστά και άνετα παπούτσια που θα τα κρατάνε ζεστά. Τα ψηλά τακούνια δεν βοηθούν γιατί τεντώνεται το πόδι και εμποδίζεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Οι γόβες πάλι αφήνουν μεγαλύτερο μέρος ακάλυπτο και το πόδι κρυώνει πιο εύκολα.

Τα παπούτσια που θα επιλέξουμε πρέπει να είναι ζεστά, προτιμάμε αερόσολες και τακούνι μέχρι 3-5 πόντους. Αν θέλουμε επιλέγουμε πάτους μονωτικούς αντί για τους θερμαντικούς γιατί  διαταράσσουν το κυκλοφορικό.

Ένα ποδόλουτρο βοηθά

Για να ζεστάνετε τα πόδια σας, το ιδανικό είναι να τα μουλιάζετε σε  λεκάνη σε χλιαρό νερό με θερμοκρασία 37οC. Αν μάλιστα η λεκάνη έχει σύστημα massage και ρίξετε στο νερό μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού, το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Έτσι πετυχαίνουμε αγγειοδιαστολή και τα πόδια παραμένουν ζεστά. Η διάρκεια του ποδόλουτρου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά για να μην μαλακώσει πολύ το δέρμα.

Το λάθος που συνήθως κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό και έτσι δημιουργούνται κοκκινίλες που ξηραίνουν το δέρμα και δημιουργούν πρόβλημα.

Ένα μπαλάκι τένις … κάνει δουλειά

Είχατε ποτέ φανταστεί ότι ένα μπαλάκι του τένις, θα ήταν σύμμαχος στο πρόβλημά σας. Λοιπόν ξεκινάμε να κάνουμε το πιο πρωτότυπο massage.

Βάζουμε κάτω από το πέλμα μας το μπαλάκι για το κυλάμε με μικρές κινήσεις του ποδιού, σε όλη την επιφάνεια του πέλματος. Μόλις 5 λεπτά είναι αρκετά για να προκαλέσουμε διέγερση της μικροκυκλοφορίας και έτσι περιορίζεται η χαμηλή θερμοκρασία.

Δεύτερη πρόταση να κάνουμε ασκήσεις στις μύτες των ποδιών σαν να ανεβοκατεβαίνουμε σκάλες, για 5 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα είναι εμφανές.

Μια κρέμα αλλά και ιόντα…

Τα κρύα πόδια μπορεί να προέρχονται από υπερβολική εφίδρωση. Τότε θα πρέπει να απλώνετε στα πόδια σας, στο πέλμα και την επιφάνεια ειδικές κρέμες. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει και μπορεί επίσης να σας συστήσει κάποιες συνεδρίες με ιόντα.

Ζεστά ροφήματα … τζίντζερ, τσίλι και πιπέρια

Σίγουρα η καλή ενυδάτωση απαλύνει τα συμπτώματα. Προτιμάμε ζεστά ροφήματα τσάι, κανέλα, φασκόμηλο. Επιλέγουμε τροφές που αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και χαρίζουν στον οργανισμό μας βιταμίνη C, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.

Στις πιπεριές και ειδικά στο τσίλι, στο τζίντζερ και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι λέμε ναι… Η εντύπωση που υπάρχει ότι αλκοόλ ζεσταίνει δεν βοηθά, γιατί είναι πρόσκαιρο.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !