Τα πολύτιμα φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού έχουν χρώμα κόκκινο…

Tips

Του καλοκαιριού τα καλύτερα έχουν χρώμα κόκκινο πλημμυρίζουν τον οργανισμό αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και χαρίζουν δύναμη…Εμείς ανακαλύπτουμε τα φρούτα και τα λαχανικά που θα σας βοηθήσουν να διατηρηθείτε σε φόρμα.

Άλλωστε το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμης.

Η κόκκινη πιπεριά Φλώρινας

Νόστιμη με γεύση γλυκόπικρη δίνει χρώμα στις σαλάτες αλλά και σε όλες τις γευστικές δημιουργίες. Eίναι από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C γνωστή για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και των φλεγμονών.  Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α χαρίζει λάμψη στο δέρμα και οι πιπεριές είναι μια από τις τροφές, που βοηθούν στο αρμονικό μαύρισμα… Οι κόκκινες πιπεριές ωριμάζουν πάνω στο φυτό, ενώ η αρχική τους μορφή μέχρι πριν την τελική ωρίμανση είναι πράσινη. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι έχουν διπλάσια βιταμίνη C από τις πράσινες πιπεριές και 9 φορές περισσότερα καροτενοειδή.

Η ντομάτα

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, Β-καροτένιο και λυκοπένιο, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Είναι ιδανικές για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας.

Το καρπούζι

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Υδροπέπων αφού περιέχει 94% νερό, έτσι ενυδατώνει και αναζωογονεί φυσικά. Το κόκκινο χρώμα μαρτυρά τον πλούτο του σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από διάφορες ασθένειες και ειδικά αυτές του προστάτη. Υψηλή η θρεπτική του αξία αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και A. Οι μαύροι σπόροι του είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C. Σε ότι αφορά το λευκό τμήμα κοντά στη φλούδα αυτό περιέχει ένα αμινοξύ, την κιτρουλίνη που φαίνεται να συμβάλει στην καλύτερη αθλητική απόδοση.

Τα κόκκινα φρούτα

Τι κοινό έχουν οι φράουλες, τα σμέουρα, τα βατόμουρα ή τα φραγκοστάφυλα; Το κόκκινο, μοβ ή πιο σκούρο χρώμα δίνεται από τα φλαβονοειδή, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτές οι φαινολικές ενώσεις δρουν ευνοϊκά στην ρύθμιση της καρδιαγγειακής λειτουργίας, της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερίνης και της αθηροσκλήρυνσης. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθούν στην πρόληψη νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.

Aπό τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !