Tαρτάρ Τόνου

Tips

Μια γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας, αυθεντική και ξεχωριστή. Δένει αρμονικά με ένα δροσερό μοσχάτο ή ασύρτικο ή ακόμα και τη βότκα σας.

Το Πυθαγόρειο Σάμου

Το απίθανο ταρτάρ τόνου το δοκιμάσαμε από τον Σόλωνα Καρατζά στο υπέροχο wine bar – delicatessen που η συλλογή του εντυπωσιάζει στο Πυθαγόρειο της Σάμου.  Μια γεύση που έγραψε ανεξίτηλα…

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Tαρτάρ Τόνου

Από τον Σόλωνα Καρατζά, Solon wine bar, Πυθαγόρειο Σάμου

Υλικά για 2 άτομα

200 γρ φιλέτο φρέσκου τόνου

1 ½ κ.σ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο καρέ

35 ml σόγια sauce με άρωμα λεμονιού

5 ml χυμό Yuzu ή λεμονιού

2 κ.σ. αυγά ρέγγας ή Tobiko black

Λίγο τζίντζερ σε πίκλα ή φρεσκοτριμμένο

1 πρέζα ανθό αλατιού

1 κ.γ. σησαμέλαιο

Σουσάμι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους, σε μέγεθος λίγο μικρότερο από ζάρι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια sauce, με το yuzu ή το χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο.

Προσθέτουμε στο μπολ και το κρεμμύδι με το τζίντζερ.

Αλατίζουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε καλά στο μπολ μαζί με όλα τα υλικά.

Σε πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι και ρίχνουμε εκεί τον τόνο αφήνοντάς τον για 5 λεπτά.

Βγάζουμε από το τσέρκι και στην επιφάνεια βάζουμε αυγά ρέγγας ή αυγά χελιδονόψαρου (Tobiko black).

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !