Έτσι θα καταπολεμήσουμε την καθιστική ζωή

Tips

Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία προβλημάτων υγείας, όπως η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να καταπολεμήσουμε την καθιστική ζωή:

  1. Ορίζουμε υπενθυμίσεις για κίνηση: Εάν ξοδεύουμε πολύ χρόνο καθισμένοι σε ένα γραφείο ή μπροστά σε έναν υπολογιστή, είναι σημαντικό να κάνουμε τακτικά διαλείμματα για να τεντωνόμαστε και να μετακινούμαστε. Ρυθμίζουμε υπενθυμίσεις στο τηλέφωνο, το smartwatch ή τον υπολογιστή μας για να σηκωνόμαστε και να μετακινούμαστε κάθε ώρα.

 

  1. Κάνουμε συχνούς περιπάτους: Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κινούμαστε και να βελτιώσουμε τη γενική μας υγεία. Προσπαθούμε να κάνουμε μια βόλτα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος στη δουλειά ή μετά το δείπνο. Επίσης προτιμάμε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

 

  1. Ενσωματώνουμε την άσκηση στη ρουτίνα μας: Η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Βρίσκουμε μια μορφή άσκησης που μας αρέσει και την κάνουμε μέρος της ρουτίνας μας, μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τζόκινγκ μέχρι γιόγκα και από μπάσκετ μέχρι κολύμβηση.

 

  1. Βρίσκουμε χόμπι με κίνηση: Η εύρεση ενός χόμπι που περιλαμβάνει σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να παραμείνουμε δραστήριοι. Δοκιμάζουμε την  πεζοπορία, την ποδηλασία, τον χορό ή το κολύμπι.

 

  1. Περιορίζουμε τον χρόνο οθόνης: Το να περνάμε πολύ χρόνο μπροστά από οθόνες μπορεί να συμβάλει σε έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Προσπαθούμε να περιορίσουμε τον χρόνο οθόνης, ειδικά πριν τον ύπνο, και χρησιμοποιούμε αυτόν τον χρόνο για πιο ενεργές ασχολίες.

Να θυμόμαστε ότι οι αλλαγές μπορούν να προστεθούν με την πάροδο του χρόνου, οπότε ξεκινάμε κάνοντας μικρές αλλαγές και σταδιακά προχωράμε σε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !