Τί να κάνω αν στο παιδί μου δεν αρέσει το ψάρι;

Tips

Το ψάρι είναι ιδανική τροφή για μικρούς και μεγάλους καθώς έχει μεγάλη διατροφική αξία και είναι ελαφρύ και εύπεπτο. Ωστόσο είναι πιθανόν να μην αρέσει σε κάποια παιδιά λόγω της ιδιαίτερης γεύσης, του αρώματος και της υφής του.

Αν και το δικό σου παιδί αρνείται να φάει ψάρι, ίσως καταφέρεις να το κάνεις τουλάχιστον να δοκιμάσει, ακολουθώντας τα παρακάτω tips.

  • Τα μικρά παιδιά πολλές φορές επιλέγουν ή απορρίπτουν κάποιο φαγητό επηρεασμένα από την εμφάνιση και το χρώμα του και λιγότερο από τη γεύση. Δοκίμασε λοιπόν να του παρουσιάσεις ένα ευφάνταστο πιάτο με ψάρι, όπως για παράδειγμα το εικονιζόμενο παραπάνω.
  • Αν δεν του άρεσε το ψάρι όταν το πρωτοδοκίμασε, μην το βάζεις κάτω. Την επόμενη φορά ετοίμασέ του το με άλλον τρόπο ή αγόρασε άλλο είδος ψαριού. Να θυμάσαι ότι το μπακαλιαράκι και το λαβράκι είναι από τα πιο ελαφρά και άοσμα ψάρια που υπάρχουν για αυτό και οι παιδίατροι τα συνιστούν για τα βρέφη.
  • Εναλλακτικά, μπορείς να «κρύψεις» το ψάρι σε παρασκευές που δεν προδίδουν την ύπαρξή του, όπως την υπέροχη συνταγή που μπορείς να βρεις κάνοντας κλικ εδώ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !