Τιπς για το σωστό καθάρισμα των παιδικών παιχνιδιών

Tips

Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα παιδικά παιχνίδια καθαρά, ιδιαίτερα όταν το παιδί μας βρίσκεται σε βρεφική ή νηπιακή ηλικία και έχει την τάση να τα βάζει συνέχεια στο στόμα του.

Ας δούμε πώς καθαρίζουμε κάθε παιχνίδι ανάλογα με το είδος του και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο:

Λούτρινα ή πάνινα παιχνίδια

Τα λούτρινα και τα πάνινα παιχνίδια χρειάζονται συχνό καθάρισμα γιατί συγκρατούν τη σκόνη επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα του παιδικού δωματίου ενώ εμποτίζονται και με το σάλιο του μωρού όποτε τα βάζει στο στόμα του. Ευτυχώς μπορούμε άφοβα να τα πλύνουμε στο πλυντήριο, μόνα τους,  χρησιμοποιώντας το γρήγορο πρόγραμμα πλύσης με δυνατό στύψιμο και το απορρυπαντικό για τα βρεφικά ρουχαλάκια. Πριν τα θέσουμε ξανά στη διάθεση του παιδιού θα πρέπει να τα στεγνώσουμε πολύ καλά.

Πλαστικά παιχνίδια και τουβλάκια

Συνήθως αυτά τα παιχνίδια αποτελούνται από πολλά όμοια κομμάτια και είναι μάταιο να προσπαθούμε να τα καθαρίσουμε ένα ένα. Τα τοποθετούμε λοιπόν σε μια λεκάνη, τη μισογεμίζουμε με χλιαρό νερό, ρίχνουμε λίγο βρεφικό απορρυπαντικό ρούχων και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Αν κάποια τεμάχια είναι πολύ λερωμένα μπορούμε να τα τρίψουμε με σφουγγάρι. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το σαπουνόνερο και ξεπλένουμε τα παιχνίδια με τρεχούμενο χλιαρό νερό. Τέλος, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μια απορροφητική πετσέτα.

Παιχνίδια με ηλεκτρονικά στοιχεία

Τα παιχνίδια με ηλεκτρονικά στοιχεία δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με το νερό για αυτό και τα καθαρίζουμε διαφορετικά. Νοτίζουμε λοιπόν ένα μαλακό πανάκι σε χλιαρό νερό και καθαρίζουμε καλά τις επιφάνειες. Αν κρίνουμε ότι κάποια σημεία χρειάζονται αποστείρωση περνάμε με ένα βαμβάκι ποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !