Τιπς για το σωστό μαγείρεμα των μανιταριών

Tips

Τα μανιτάρια έχουν αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους από την αρχαία ακόμα εποχή. Σήμερα βρίσκουμε καλλιεργήσιμα μανιτάρια σε αφθονία και μεγάλη ποικιλία, οπότε τα καταναλώνουμε με ασφάλεια. Τα μανιτάρια μαγειρεύονται γρήγορα, είναι θρεπτικά και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

Ας δούμε όμως πώς πρέπει να τα μαγειρέψουμε ώστε να πάρουμε το μέγιστο από αυτά σε γεύση, υφή και θρεπτικότητα.

Αρχικά, καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν βρωμιές και χώματα με ένα νωπό πανάκι  χωρίς όμως να τα μουσκέψουμε. Στη συνέχεια, αν η συνταγή το επιβάλλει, ή αν τα κοτσάνια είναι σκληρά, τα αφαιρούμε και τα ψιλοκόβουμε ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε σαν επιπλέον συστατικό στην ίδια ή σε άλλη παρασκευή.

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια μας είναι το σοτάρισμα, το τηγάνισμα και το ψήσιμο στον φούρνο ή στην ψησταριά. Κάθε φορά που μαγειρεύουμε μανιτάρια είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι περιέχουν πολύ νερό το οποίο και αποβάλλουν οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε έξτρα υγρά κατά το μαγείρεμα. Επιπλέον, κατά το σοτάρισμα πρέπει να βάζουμε λίγα μανιτάρια κάθε φορά στο τηγάνι ώστε το νερό που θα χάσουν να εξατμιστεί σύντομα και να καραμελώσουν. Διαφορετικά θα μοιάζουν περισσότερο με βραστά.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !