Μπορεί στην Ελλάδα το πιο δημοφιλές ρόφημα να είναι ο καφές, ωστόσο το τσάι κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος αποκτώντας φανατικούς υποστηρικτές. Άλλωστε το τσάι είναι απολαυστικό, εύπεπτο, τονώνει και ενυδατώνει τον οργανισμό. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε τσάι σε διάφορες ποικιλίες και αρώματα για κάθε γούστο.
Ας δούμε όπως ποια είναι τα μυστικά για να φτιάξουμε σωστά το τσάι μας και να το απολαύσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό.
- Επιλέγουμε τσάι καλής ποιότητας.
- Χρησιμοποιούμε φιλτραρισμένο νερό το οποίο βράζουμε μόνο μία φορά.
- Μετά το βράσιμο αφήνουμε το νερό για ένα περίπου λεπτό να κρυώσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε τη σωστή ποσότητα τσαγιού (1 κγ για κάθε φλιτζάνι ή 1 φακελάκι)
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά το μαύρο τσάι και 1-2 λεπτά το πράσινο τσάι να «τραβήξει». Αν το αφήσουμε περισσότερο ή αν βράσουμε το τσάι μαζί με το νερό ενδέχεται να αποκτήσει πικρή γεύση.
- Προθερμαίνουμε τα φλιτζάνια που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Ρίχνουμε το τσάι στο φλιτζάνι και στη συνέχεια, αν επιθυμούμε, προσθέτουμε γάλα ή/και γλυκαντικά.